Acest remediu se găsește în orice farmacii și are un termen de valabilitate îndelungat.
ULEIUL DE RICIN
Ricinul este o plantă perenă din familia Euphorbiaceae și numele botanic în latină al plantei înseamnă căpușă.
În semințele de ricin se găsește o substanță toxică numită toxalbumină ricină, dar ea lipsește din uleiul de ricin. Din această cauză însă, procesul de recoltare este anevoios și riscant.
PROPRIETĂȚI
Proprietățile uleiului de ricin sunt cunoscute de mult și sunt folosite în îngrijirea părului, a genelor și a sprâncenelor, precum și pentru pielea feței. Calitatea principală a uleiului este că nu formează o peliculă, ci intră repede în piele. Asta îl face excelent împotriva ridurilor superficiale, dar și pentru hidratarea și hrănirea pielii deteriorate.
Acest produs înlătură imperfecțiunile pielii cum ar fi excrescențele cutanate, negii, cicatricile, iar într-o lună după folosire vei vedea rezultatele evidente.
REȚETE
Riduri sub ochi
Încălzește puțin uleiul de ricin într-o lingură fierbinte și aplică uleiul în jurul ochilor, apăsând ușor cu degetele. Atenție ca uleiul să nu fie fierbinte, ci suportabil la atingere. Folosește acest truc de 2-3 ori pe lună pentru a scăpa de ridurile din jurul ochilor.
Gene
Folosește o periuță de rimel curățată în prealabil pentru a aplica ulei de ricin zilnic. Vei obține gene lungi și dese.
Supliment pentru creme
Adaugă 1-2 picături de ulei de ricin înainte de aplicarea cremei. Astfel, pielea va deveni mai catifelată și de o culoare strălucitoare. Însă dacă faci această procedură este indicat să faci și o exfoliere o dată la 10 zile.
Ridurile de pe față
Încălzește uleiul de ricin și aplică-l pe pielea feței masând ușor. După două ore înlătură excesul cu un disc de bumbac. Poți adăuga două picături de ulei esențial pentru a multiplica efectul.
Împotriva negilor
Impregnează ulei de ricin pe zona afectată seara și dimineața timp de 10 minute și negii dispar fără urmă.
Întărirea părului
Amestecă ulei de ricin cu două linguri de suc de ceapă și masează rădăcina părului înfășurând capul cu folie de plastic și în prosop timp de 30-40 de minute.
Alt sfat este să amesteci în proporții egale ulei de ricin cu suc proaspăt de lămâie și spirt. Păstrează această soluție în loc întunecos și unge rădăcinile părului înainte de culcare. Dimineața îndepărtează cu șampon.
Dacă suferi de mătreață uscată, amestecă 2 linguri de tinctură de gălbenele cu 2 linguri de ulei de ricin. Masează pielea capului cu această soluție timp de 20-30 de minute.
Masca uleioasă din ulei de ricin și floarea-soarelui în proporție egală se adaugă în șampon aplicând înainte cu 20-40 de minute de spălare.
Împotriva căderii părului, folosește ulei de ricin cu spirt medicinal în proporții egale, aplicând la rădăcina firelor de păr. Clătește apoi după 1-2 ore cu apă acidulată obținută din 1-2 linguri de oțet și sucul stors din jumătate de lămâie.
Mențiuni: pentru îndepărtarea uleiului din păr folosiți neapărat șampon.
Contraindicații: nu folosi uleiul în sarcină.