Revista Sănătate

Firele de păr albe pot reveni la culoarea inițială! Ingredientul secret cu trebuie să amesteci sucul de lămâie

Albirea părului este unul dintre procesele naturale ale corpului. Odată cu înaintarea în vârstă, începe și acest proces de cele mai multe ori ireversibil. De obicei începe cu un fir de păr și continuă cu mai multe, până când în câțiva ani devine tot părul alb.

Acest lucru poate deveni o mare problemă pentru multe persoane, mai ales pentru persoanele foarte tinere. Din păcate, nu este o vârstă standard la care începe acest proces și pot fi și tineri de 20 de ani care să observe că au foarte multe fire albe.

Cele mai multe dintre persoanele care albesc prematur încep să își vopsească părul, însă riscă în timp căderea părului. Din păcate, aceste soluții nu au efect decât pe termen scurt și trebuie repetate extrem de des, chiar și la 2-3 săptămâni.

Corpul uman produce un pigment care este responsabil de colorarea părului. Atunci când pigmenul nu mai este produs de corp, atunci părul devine gri sau alb.

Iată care sunt primele cauze care cauzează albirea părului:
– o dietă săracă în nutrienți
– fluctuațiile hormonale

-stresul
-fumatul
-deficiența de vitamina B12

-poluarea
-probleme ale tiroidei

-o igienă precară a părului
-îmbătrânire
– sinuzita
– producția scăzută de melanină.

De asemenea, poate fi și ereditară această situație.

În primul rând, pentru ca părul să redevină la culoarea inițială, se recomandă o dietă bogată în minerale și vitamine. De asemenea, și suplimentele sunt bune în cazul în care problema nu se remediază, însă trebuie luate numai după ce sunt recomandate de către un medic sau de un farmacist și în urma unor analize medicale.

Remediul se folosește cel puțin o dată pe săptămână
O altă soluție pe care o poți încerca pentru ca părul să revină la culoarea inițială este un remediu naturist pe care îl poți prepara acasă. Uită de toate șampoanele și produsele de păr pline de chimicale și folosește alternative naturale. Este vorba despre un amestec format din două ingrediente care au proprietăți benefice pentru podoaba capilară.

Ai nevoie de 3 linguri de zeamă de lămâie și ulei de cocos. Se amestecă aceste ingrediente în cantități egale, până când se formează o pastă omogenă. Se aplică pe suprafața părului și se masează bine scalpul. După o oră în care se lasă să acționeze, se clătește cu un șampon blând cu pielea. Se face acest tratament cel puțin o dată pe săptămână, iar rezultatul va fi vizibil după 2 – 3 utilizări.