Bananele sunt fructele care ar trebui incluse în meniul de alimentare a fiecărui om. Ele sunt bogate în zaharuri naturale și fibre, care oferă organismului nostru energie. Indiferent de conținutul ridicat de calorii, s-a demonstrat că bananele ajută la depășirea unui șir întreg de probleme de sănătate.
1. Hipertensiunea arterială
Oamenii care suferă de hipertensiune, în cele mai frecvente cazuri au o insuficiență de potasiu în organism. Sărurile, dimpotrivă, sunt din abundență. Potasiul elimină sărurile din organism. Așa că mănâncă banane bogate în potasiu pentru a-ți reduce tensiunea arterială.
2. Reducerea nivelului de stres
Banana este considerată cel mai bun fruct ,,anti-stres”. Aceasta conține vitaminele și microelementele necesare, care influențează metabolismul, de care de asemenea depinde nivelul de stres în organism.
3. Îmbunătățirea vederii
Bananele conțin vitamina A, care are o importanță majoră pentru sănătatea ochilor. Organismul nostru necesită o anumită cantitate de vitamina A pe zi, pentru a reduce riscul de dezvoltare a orbirii de noapte. Femeile au nevoie de 700 micrograme pe zi, iar bărbații – de 900.
4. Constipație și flatulență
Bananele sunt bogate, în substanța pe nume pectină, care este responsabilă de eliminarea metalelor grele și a altor toxine din corp. Acest fruct este un probiotic excelent și stimulează procesul digestiv. În același timp, reduce flatulența și acționează ca un laxativ ușor.
5. Diminuează simptomele sindromului premenstrual
Bananele conțin vitamina B6, care acționează pozitiv asupra nivelului de zahăr și permite să scadă simptomele premenstruale negative. Această vitamină mai ajută la reducerea stării iritante și modificările dispoziției.
6. Depresia
În banane se mai găsește triptofanul, un aminoacid esențial care sporește eliminarea hormonului seratonină. Chiar dacă bananele nu te pot ajuta să depășești o depresie majoră, mâncând două fructe pe zi vei reuși să scapi de tristețea ușoară ce te copleșește.
7. Scăderea în greutate
Bananele sunt fructe gustoase și dulci care pot fi incluse în orice tip de dietă. Acestea sunt bogate în fibră dietetică solubilă în apă. Atunci când acestea ajung în tractul digestiv, absorb apa și încetinesc digestia, de aceea te simți sătul un timp mai îndelungat.