Revista Sănătate

Cum poți sa scapi de durerile de genunchi folosind lămâie. Sigur nu te gândeai la asta…

urerea de genunchi este o conditie medicala frecventa ce apare din cauza uzurii constante si ruperea articulatiei genunchiului.

Aceasta durere poate aparea la adulti, tineri si copii. Femeile sunt mai predispuse la aceasta conditie decat barbatii.
Locul in care apare senzatia de durere variaza. Aceasta se poate instala la nivelul femurului, tibiei, peroneului, rotulei, ligamentelor sau cartilajelor. Durerea poate fi si una difuza, de-a lungul genunchiului. De asemenea, durerea difera, poate fi una minora sau severa.

Genunchiul este cea mai complexa si poate cea mai solicitata articulatie a corpului nostru.

In cazul durerilor pe termen scurt nu este necesara interventia unui medic si pot fi atenuate cu ajutorul a catorva remedii simple. Insa, daca durerea de genunchi este severa, persistenta, brusca sau ascutita este necesar sa consultati un medic.

In acest articol va vom vorbi despre un remediu natural extrem de eficient care va va ajuta sa scapati de durerea de genunchi.

Ingredientele de care veti avea nevoie sunt urmatoarele:

– 1- 2 lamai
– Ulei de susan

Metoda de preparare:
Se taie lamaile in bucati mici. Se pun feliile de lamaie intr-o fasa de bumbac si apoi se pun in ulei de susan.

Puneti apoi fasa pe genunchi, pe zona in care simtiti durere si lasati sa actioneze intre 5 si 10 minute. Repetati procesul de doua ori pe zi pana ce durerea va disparea.

Nota: Un pahar de apa calduta cu lamaie baut dimineata pe stomacul gol este de asemenea foarte benefic.

Lamaile contin o multime de vitamine si minerale cum ar fi Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B1, Vitamina B6, magneziu, bioflavonoide, acid folic, pectina, fosfor, calciu si potasiu. Calciul si vitamina C ce se regasesc in lamai previn bolile oaselor si imbunatatesc sanatatea acestora.

Lamaile sunt extrem de benefice pentru articulatiile nervoase gratie capacitatii lor de a relaxa vasele de sange si de a produce un efect anti-inflamator.

Uleiul de susan este, de asemenea, un agent anti-inflamator natural. Acesta patrunde prin tesuturi pana in maduva oaselor si intra in fluxul sanguin prin capilare.

Exercitiile fizice sunt, de asemenea recomandate in cazul durerilor de genunchi. Acestea pot Incetini progresia osteoartritei, una dintre cele mai des intalnite cauze ale durerii de genunchi. Activitatile fizice intaresc sistemul osos, tonifica musculatura si sunt importante pentru sanatatea tesutului cartilaginos.

Exercitiile fizice sunt bune si pentru Intarirea articulatiilor. Cand vine vorba de genunchi, intarirea muschilor este foarte importanta. Gimnastica in apă (aqua gym) este in mod particular de ajutor in cazul durerilor articulare.

CAND ESTE RECOMANDAT SA MERGETI LA MEDIC
Va recomandam sa mergeti la medic in urmatoarele conditii:

– Nu puneti greutate deloc pe genunchi
– Aveti o durere severa la nivelul genunchilor
– Nu puteti intinde sau strange genunchiul
– Aveti acea senzatie de arsura si roseata in jurul genunchiului
– Durerea este aceeasi de cateva saptamani si nu pare sa dispara

Nu uitati, totusi ca o alimentatie senatoasa si o greutate normala precum si evitarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) raman modalitati dovedite de a ameliora durerea de genunchi.