Revista Sănătate

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu sare. Amestecul care face minuni în bucătărie

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu sare de bucătărie face minuni! ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO te învață cum să-ți cureți cuptorul în mod eficient și costuri extrem de reduse! Cu toții știm ce poate rămâne pe pereții cuptorului atunci când gătim. Fie că am avut la cină fritură sau varză, poate sarmale sau chiar un pilaf, cuptprul suferă grav.

Bicarbonatul de sodiu combinat cu sarea de bucătărie îți curăță aragazul
Coșmarul oricărei gospodine este cuptorul plin de grăsime, deoarece trebuie să folosească detergenți destul de scumpi, care vor lăsa și un miros chimic în interiorul cuptorului. În plus, oricâte chimicale am folosi, tot trebuie să frecăm bine petele de grăsime arsă, pentru a avea un cuptor curat.

Amestecul de sare cu bicarbonat face însă minuni chiar și în cazul unui cuptor plin cu grăsime. Este soluţia cea mai ieftină şi simplă pentru a curăţa murdăria.

Bicarbonatul de sodiu combinat cu sarea de bucătărie îți curăță aragazul
Cum facem pasta minune:
Puneţi într-un bol 10 linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie.
Amestecaţi bine toate ingredientele până când se formează o pastă.
Puneţi pasta obţinută în toate părţile murdare ale cuptorului şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute.
Clăteşte bine cu apă caldă.
Bicarbonatul de sodiu îți sare în ajutor și atunci când constați că pernele tale au un miros neplăcut. Pentru a evita situații neplăcute, chiar și medicale, își recomandăm să apelezi la următorul truc. Este foarte sănătos și, din nou, extrem de ieftin.

Pernele tale vor fi din nou ca noi, dacă adaugi în apa în care le speli 3-4 lingurițe de bicarbonat de sodiu și o jumătate de pahar de oțet alb. Reacția dintre cele două va fi o încântare pentru ochi și nas, deoarece pernele spălate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu vor fi mai albe și vor scăpa de mirosul neplăcut.