Revista Sănătate

4 tipuri de semințe anticancerigene

Există mai multe tipuri de semințe anticancerigene care ajută la prevenirea cancerului sau suplimentează chimioterapia. Acestea nu trebuie folosite niciodată ca substitut pentru acest tratament.

Studiile au arătat că natura ne oferă diverse substanțe cu efecte anticancerigene puternice. Iar partea bună este că acestea nu produc efecte secundare.

În prezent, chimioterapia rămâne cea mai folosită metodă pentru combaterea cancerului, deși s-a dovedit că ea afectează și celulele sănătoase.

Din fericire, mulți oameni sunt deja informați cu privire la modalitățile de prevenire a cancerului. Acestia caută cele mai bune alimente care reduc riscul de dezvoltare a acestei boli.

Remediile naturale reduc probabilitatea de a dezvolta mai multe tipuri de cancer. În plus, ele întăresc sistemul imunitar și, în anumite cazuri, ajută la stoparea creșterii celulelor maligne.

Printre acestea se numără și următoarele 4 tipuri de semințe, ale căror proprietăți nutriționale au dat rezultate foarte bune în lupta împotriva tumorilor.

1. Semințele de măr sunt semințe anticancerigene
Semințele de măr sunt anticancerigene
Semințele de măr sunt considerate de specialiști unele dintre cele mai puternice ingrediente naturale anticancerigene din lume.

De ce sunt atât de mulți oameni care nu știu asta? Anumite organizații nu vor ca publicul să dețină această informație, deoarece vor să fabrice diverse medicamente sintetice pentru a obține profit.

S-a dovedit științific că aceste semințe previn dezvoltarea celulelor maligne în diverse tipuri de cancer, printre care:

Cancerul de colon
Cancerul pulmonar
Cancerul la prostată
Cancerul pancreatic
Cancerul mamar
Cancerul gastric
În plus, s-a dovedit că, fitochimicalele din semințele de măr sunt de o mie de ori mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor canceroase decât Adriamicina, un medicament folosit în întreaga lume în chimioterapie.

Partea și mai uimitoare este faptul că acest tip de terapie bazată pe compușii din semințele de măr distruge numai celulele canceroase, lăsându-le pe cele sănătoase intacte.

Deși aceste semințe conțin o cantitate mică de cianură, această substanță nu este dăunătoare decât dacă este administrată în doze foarte mari.

2. Sâmburii de struguri
Sâmburii de struguri au efecte anticancerigene
Extractul din sâmburi de struguri este o sursă bogată de antioxidanți, flavonoide și un compus activ cunoscut sub numele de B2G2. Acesta ajută la combaterea celulelor canceroase.

În trecut se credea că, de fapt, compușii activi ai extractului de sâmburi de struguri selectează și atacă anumite grupuri de celule canceroase, însă în prezent s-a dovedit că B2G2 este cel care acționează în acest fel.

Cercetările arată că acest ingredient distruge mediul în care se dezvoltă celulele maligne, modificând ADN-ul lor prin creșterea tipurilor reactive la oxigen.

În plus, sâmburii de struguri inhibă căile de reproducere a acestor celule, fapt care poate reduce dezvoltarea tumorilor maligne cu până la 67%.

3. Semințele de in
Datorită conținutului ridicat de lignani, semințele de in pot fi incluse pe lista de semințe anticancerigene.

S-a dovedit că semințele de in joacă un rol important în prevenirea și tratarea cancerului mamar, fiind bogate în fitoestrogeni.

Acest ingredient stimulează apoptoza la nivelul celulelor tumorale, prevenind în același timp angiogeneza, fapt ce poate ajuta și la prevenirea metastazei.

Semințele de in sunt o sursă importantă de acid alfa-linoleic, un tip de acid gras esențial omega 3 care acționează împotriva cancerului, dar și a altor boli.

4. Sâmburii de caise
Sâmburii de caisă au proprietăți anticancerigene
Caisele conțin o doză semnificativă de vitamina B17, care are efecte anticancerigene. Această vitamină nu este benefică numai în prevenirea cancerului, ci și pentru tratarea acestei boli.

Pentru a folosi acești sâmburi, trebuie să îi spargi cu un ciocan. Apoi nu trebuie decât să consumi miezul din interior care are forma unei migdale.

Reține că trebuie să obții vitamina B17 doar din sâmburii de caise, deoarece suplimentele care se găsesc în comerț nu conțin toate enzimele și cofactorii enzimatici din sâmburi.

Pentru a tempera gustul amărui, poți să amesteci sâmburii de caise cu puțină nucșoară, orz crud sau nucă de cocos dată prin răzătoare.