Revista Sănătate

Bea zilnic acest ceai si nu vei mai avea probleme cu circulatia sangelui

Circulatia sangelui este un proces continuu si consta in transportarea lichidului, prin artere, de la inima in tot corpul. Circulatia deficitara nu permite organismului sa functioneze in parametrii normali si cauzeaza numeroase probleme de sanatate. Din nefericire foarte multe persoane se confrunta cu probleme de circulatie. Principalele cauzei ale aparitiei lor sunt: fumatul, hipertensiunea arteriala, diabetul si inflamatiile din organism.

Atunci cand sangele nu circula corespunzator in corp te vei confrunta cu anumite simptome suparatoare. Printre acestea se numara: mainile si picioarele reci in permanenta, oboseala cronica, umflarea picioarelor si aparitia varicelor, pierderea poftei de mancare, constipatia, caderea parului sau pierderile de memorie. Daca te confrunti cu cel putin unul dintre aceste semne este indicat sa mergi cat mai curand la medic. S-ar putea sa ai nevoie de un tratament adecvat. Pana atunci poti apela la anumite remedii care pun sangele in miscare si te ajuta sa te simti mai bine.

Ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai eficiente remedii pentru circulatia sangelui. Acest ceai sprijina circulatia sanguina, reduce nivelul colesterolului si normalizeaza tensiunea arteriala. Este ideal pentru pacientii care se confrunta cu bolile cardiovasculare si ar trebui consumat zilnic. Pe langa beneficiile pe care le are pentru circulatie, ceaiul de ghimbir contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si reduce inflamatiile.

Consuma aceasta planta ori de cate ori sistemul tau imunitar este slabit. Te vei proteja de raceli, gripe si infectii si te vei simti mai bine. Totodata va imbunatati memoria si performanta cognitiva, protejandu-te de stresul oxidativ. Ceaiul de ghimbir te relaxeaza dupa o zi obositoare si stresanta, asa ca nu te feri sa il consumi seara!