Revista Sănătate

7 trucuri simple pentru a slăbi eficient și sănătos: Numărul 6 e genial:

Poate că ți s-a întâmplat să încerci anumite diete, să scapi de niște kilograme, iar după câteva săptămâni să pui la loc chiar mai multe. Iată câteva trucuri pentru a evita asta:

1. Dieta ta nu ar trebui să te facă să te simți prost sau să îți stârnească sentimente negative

Dacă te simți vinovată când mănânci ceva sau vrei să te pedepsești pentru că mai consumi și ceva dulce, nu vei obține rezultatele dorite. Scapă de sentimentele negative, concentrează-te pe lucrurile pozitive și gândește-te la reușitele de până acum.

2. Alege diete controlate, dar nu unele foarte stricte
O dietă foarte strictă poate aduce cu sine stres, anxietate și chiar căderea părului, tristețe, nervozitate, lipsa concentrării. Cel mai bine e să vorbești cu un nutriționist, care să țină cont de nevoile corpului tău.

3. Fixează scopuri realiste

Să slăbești foate repede și să arăți ca un fotomodel într-o săptămână nu e un scop prea realist. E mai bine să faci pași mici și să progresezi încet, pentru a avea un corp frumos, sănătos.

4. Ai încredere în puterea minții

Mintea ta joacă cel mai important rol atunci când vine vorba despre orice scop – chiar te ajută să-ți depășești frica de eșec. Concentrează-te la scop și ține-ți mintea activă. Dacă se plictisește, ți se va face foame.

5. Nu uita de o regulă simplă: „mai puțin înseamnă mai mult”

A lua mese mici și dese reprezintă cheia slăbirii de succes. Astfel nu îți va mai fi foame și îți vei activa metabolismul.

6. Nu uita să notezi cât ai progresat

Ar trebui să te cântărești zilnic și să notezi toate schimbările, chiar dacă sunt minime. ține minte că progresul lent este modul ideal de a pierde în greutate și de a căpăta niște obiceiuri sănătoase, fără prea multă suferință.

7. Fă exerciții fizice!

O dietă sănătoasă te va ajuta să slăbești, dar nu și să câștigi masă musculară și să ai un corp tonifiat dacă nu faci și exerciții fizice. Găsește ceva care să-ți placă – activitatea fizică te ajută să slăbești mai ușor și să te simți mai bine, reduce riscul apariției unor boli și îmbunătățește funcționarea creierului.