Revista Sănătate

5 obiceiuri matinale greşite care îţi adaugă kilograme în plus – nu le mai face nici tu dacă îţi doreşti o siluetă ideală

Dimineața impune starea de spirit și ritmul pentru întreaga zi, inclusiv culinară. Corpul nostru răspunde la ritualurile care sunt urmate dimineața, multe dintre ele fiind îndeplinite atât de des, încât este aproape imposibil să le detectăm.

Iată o serie de dovezi științifice care arată relația dintre obiceiurile noastre și riscul de a provoca un dezechilibru în organism, astfel câştigând kilograme în plus:

1. Refuzul de a mânca un mic dejun consistent

Momentul în care mâncăm este mai important decât ce anume mâncăm. Oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv au confirmat faptul că o dietă cu un mic dejun consistent și o cină ușoară sunt mai eficiente pentru normalizarea greutății decât o rutină zilnică cu diferite gustări frecvente, dar ușoare.

Și toate pentru că, în timpul zilei, intensitatea metabolismului nostru variază. Principala concluzie la care au ajuns oamenii de știință este următoarea: nu te priva de un mic dejun plin de energie și bogat în calorii. Prânzul ar trebui să fie mediu, iar cina ar trebui să fie cât mai ușoară.

2. Nu stai la soare

Lumina soarelui arde grăsimea la propriu sau cel puțin stratul subcutanat de țesut adipos alb.

În timpul iernii, persoanele care se confruntă cu lipsa de lumină solară câștigă în greutate. E periculos însă să stai prea mult la soare.

3. Nu bei un pahar cu apă după ce te-ai trezit

Corpul unui adult conține 55-60% apă, potrivit oamenilor de știință. Dacă bei un pahar cu apă când te trezeşti este un adevărat cadou pentru corpul tău. Apa accelerează metabolismul, ceea ce reduce riscul depunerii grăsimilor și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

4. Nu faci exerciții

În plus față de avantajele evidente, cum ar fi arderea caloriilor sau accelerarea metabolismului, activitatea fizică de dimineață reduce și apetitul.

Conform unui experiement, persoanele care erau deja obișnuite să facă exerciții de dimineață pe stomacul gol în timpul zilei, au consumat porții mai mici decât cei care nu făceau asta.

5. Citeşti stirile dimineaţa

Frica și neliniştea provcate de citirea știrilor dimineața vă pot afecta sănătatea. Mai ales dacă acest proces se suprapune cu o lipsă constantă de somn. Stresul prelungit provoacă transformarea celulelor stem în celule ale țesutului adipos.

Sub efectul stresului, organismul produce hormoni care îl ajută să se adapteze la noile condiții. Dacă stresul este pe termen scurt, nu se produce formarea unui nou țesut adipos bazat pe celulele stem.

Dacă este vorba de stres persistent, este inițiat un mecanism de stocare a caloriilor. Chiar dacă începem să mâncăm mai puțin, nu vom putea să slăbim până când organismul nu va ieși din starea de stres.