Revista Sănătate

După 50 de ani se produc schimbări inimaginabile în viața unei femei, pe care 90% nu le stiu. Unele chiar te vor surprinde:

Timpul zboară, totul se schimbă, dar prejudecățile rămân. Este timpul să renunțați la ele, mai ales dacă sunteți trecută de 50 de ani.

Mulți cred ca cei de 50 de ani sunt bătrâni, dar se înșeală.

Conform clasificării OMS, așa numita bătrânețe începe peste 75 de ani, la cei de peste 60 de ani putem vorbi despre îmbătrânire, între 45 – 60 de ani vorbim despre vârstă mijlocie, iar la cei de 50 de ani putem spune că sunt în perioada de ”înflorire”.

Femeile de 50 de ani NU nu sunt bătrâne, ci sunt femei mature.

Femei mature peste 50 de ani

Este cunoscut faptul că regulile de mai jos le-a urmat chiar și Regina Angliei, Elisabeta a II-a. Când a ajuns în faza de tranziție dintre tinerețe și bătrânețe, percepția sa asupra lumii s-a schimbat. A văzut totul cu alți ochi și și-a perfecționat metodele necesare pentru o viață fericită.

Arăta foarte fericită și frumoasă, și arată la fel până și astăzi, și cel mai probabil chiar așa este. Iată ce ne sfătuiește:

1.Uitati de dietele drastice

O dieta drastica te poate imbolnavi si la 20 sau 30 de ani, la 50 sansele sa se intample asta sunt mult mai mari. Asadar, daca aveti cateva kg in plus, incercati sa va insanatositi regimul de zi cu zi si cu siguranta veti reusi sa slabiti!

Mancati putine calorii

Odata cu cresterea in varsta, organismul nu mai arde la fel de bine caloriile, motiv pentru care, trebuie sa mancati mai putin.

Mancati mai multe proteine

La aceasta varsta, pierderea masei musculare se face in mod accelerat. Pentru a evita asta, trebuie sa mancatii cat mai multe proteine care sa va mentina muschii in forma. Va puteti axa pe pui, vita, fructe de mare sau proteine din soia sau ciuperci.

2.Despre părul alb…

Vopsitul părului este un lucru absolut normal. Întotdeauna va face bine dacă experimentați coafuri noi, dacă încercați să vă îmbunătățiți aspectul, sau doar pur și simplu experimentați. Însă vopsirea părului nu trebuie să aibe ca scop principal doar să scăpați de părul alb.

3.Cel mai important este să acționați acum!

Nu ”atunci„ să fie important, ci ”acum„. Adevărul este că nu aveți de ce să așteptați, nu este timp pentru amânarea lucrurilor.

Regândiți-vă prioritățile! Ca orice om, aveți și voi vise și dorințe. Și da, acestea sunt cu adevărat importante, nu lăsați rutina și problemele de zi cu zi să fie pe primul plan. A sosit momentul să vă îndepliniți visele. Începeți chiar acum.

4.Acceptați-vă greșelile

Nu vă rușinați din cauza acestora, nu mai sunteți de mult o fetiță. Puteți dezvălui cu curaj prietenilor toate greșelile pe care le-ați făcut de a lungul anilor. E și mai bine dacă spuneți toate astea cu o oarecare autoironie. Veți vedea că vă veți simți mult mai bine.

5.Ocupați-vă în sfârșit de dumneavoastră

Copiii, nepoții, soțul. Acești oameni cu siguranță sunt foarte importanți pentru dumneavoastră, și într-adevăr trebuie să faceți totul ca și ei să fie fericiți.

Relația cu ei se construiește pe dăruirea dvs. Însă aceste relații nu pot fi unilaterale. Pe lângă o relație foarte strânsă, rudele foarte apropiate trebuie să se sprijine reciproc pe drumul auto-realizării.

Alocați-vă 50 % din timpul dvs., deoarece și cei din jurul dvs. fac la fel. Acesta se numește echilibru excelent.

6.Nu trăi din nou ce ai mai trăit odată

Înțelegeți acest lucru în sensul literal. Modificați-vă traseul când mergeți spre casă, să zicem de la magazin.

Creierul dvs. stochează rutina și viziunea asupra lumii în plase nervoase puternice. Scuturați-vă creierul și ajutați-l să puteți vedea cu alți ochi întreaga lume și să începeți să învățați din nou.

7.Nu vă mai îngrijorați de părerea celorlalți

Nu uitați că niciodată nu veți putea fi pe placul tuturor. E mult mai bine să acționați conform conștiinței voastre decât după părerea celorlalți.

Și e și mai potrivit. Când vă opriți să vă mai îngrijorați despre ce cred ceilalți despre dvs., lumea se va schimba în ochii dvs. și atitudinea față de lumea din jur va fi imediat mai plăcută.

8.Lipsa banilor nu justifică inutilitatea

Sunt și oameni care într-adevăr nu au bani nici cât să poată trăi. Și există și oameni care se folosesc de lipsa banilor ca pretext pentru lene și pentru inutilitate.

Când se naște o idee grozavă, există întotdeauna un miracol inexplicabil, de pe urma căruia se ivește o sursă financiară pentru împlinirea ideii. Universul răspunde la întrebare.

9.Credeți în dragoste

Dragostea trebuie să fie o stare constantă. Dragostea nu depinde de vârstă. Gândiți-vă doar la asta:

10.Excludeți imposibilul din viața dvs.

Fiți realiste: cereți imposibilul. Dacă până acum ați avut ceva probleme cu hotărârea interioară, acum după 50 de ani trebuie să scăpați de această captivitate și să arătați toate calitățile unei femei mature.

Îmbătrânirea femeilor este un proces natural. Nu trebuie să vă temeți de asta. Dar întotdeauna să aveți în minte cuvintele lui Phyllis Schlossberg: ” o tinerețe frumoasă este dată multora, dar o bătrânețe frumoasă doar celor aleși.” fiți și dvs. unul dintre acești aleși.

Dacă acest articol vă îndeamnă să mergeți înainte, atunci este deja un rezultat minunat datorat faptului că l-ați citit. Împărtășiți aceste idei cu prietenii pe rețelele de socializare.