Revista Sănătate

Program magazine stare de urgență Auchan, Kaufland, Mega Image, Profi, Penny, Carrefour sau LIDL

Programul magazinelor alimentare în starea de urgență a rămas același. De astăzi 23 martie 2020 se închid toate mall-urile din România și magazinele de comerț cu amânuntul care nu vând produse alimentare.

ACTUALIZARE Program magazine Profi, Auchan, Kaufland, Mega Image, Penny, Carrefour, Lidl
ACTUALIZARE, ora 14:44 – Programul magazinelor Kika era următorul: Cele două magazine kika din Pallady și Militari sunt deschise între orele 12:00 – 19:00.

ACTUALIZARE, ora 14:38 – Toate magazinele care au program până la ora 22:00 se vor închide la ora 21:00. Magazinele My Auchan din Petrom Non stop rămân deschise, revenim cu detalii despre magazinele Mega Image non stop.

ACTUALIZARE, 23 MARTIE, ora 14:11 – Programul magazinelor va fi modificat și va aceste se vor închide la ora 21:00. Primul magazin care a anunțat modificarea este Auchan.

Programul magazinelor de tip alimentară, supermarket, hypermarket rămâne neschimbat în perioada stării de urgență și chiar și după emiterea ordonanței militare. EXISTĂ RESTRICȚII, marile magaizne roagă clienții să nu cumpere produse în cantități mari.

Auchan a afișat la casele de marcat că este un magazin de comerț cu amânuntul și că nu vinde produse în cantiăți excesiv de mari, nespecificând care ar fi cantitatea maximă pe care o poți cumpăra per bon.

Unele magazine Mega Image limitează cumpărăturile la minim două produse per bon, dar compania spune că acest lucru nu este o măsură oficială, singurul apel la clienți este să cumpărați responsabil. Atenție Mega Image anunță pe site-ul său că produsele cumpărate online pot fi platite exclusiv cu cardul.

Kaufland își protejează angajații prin geamurilor de protecție din plexiglas la casele de marcat, dar le-a oferit și mănuși pentru a manipula produsele și banii.

Penny, Carrefour, Lidl măsuri de protecție similare, fară limitări la produse
Penny, Carrefour și LIDL a luat măsuri de protecție a angajaților, fară a limita însă produsele aflate în coș.

Măsurile sunt deocamdată temporare și în funcție de cum evoluează situația sau ce noi decizii voi lua autoritățile, acestea se pot modifica. În niciun caz, asigurat Marcel Vela că nu se va raționaliza mâncarea sau nu se vor închide magazinele.

Nu uitați toate restaurantele și cafenelele sunt închise, însă puteți folosi serviciile de food delivery fie pe site-urile restaurantelor, fie prin aplicații ca Bringo, Glovo sau aplicațiile proprii ale restaurantelor, cafenelelor sau pizzeriilor.

Loading...