Revista Sănătate

Beneficiile curcumei. Ce se va întâmpla în organismul tău dacă vei consuma în fiecare zi câte o linguriță de curcuma

Ingredientul cel mai activ in curcuma numit curcumina este responsabil pentru majoritatea beneficiilor asupra sanatatii noastre.

Se pare ca o lingurita de turmeric pe zi poate ajuta organismul in lupta inflamatiei, durerii, imbatranirii, anumitor tipuri de cancer, lupta impotriva radicalilor liberi, placa si toxinele din organism. Trupurile noastre nu absorb curcumina foarte bine, dar acest lucru nu ar trebui sa va deranjeze.

Trebuie doar sa adaugati un varf de cutit de curcuma la mancarea dvs zilnica si acest lucru va ajuta organismul dumneavoastra sa il absoarba mai eficient.

Iata cateva detalii cu privire la beneficiile pentru sanatate:

Asista creierul – cercetatorii au descoperit ca curcuma poate trece prin bariera sange-creier, ceea ce poate intarzia unele boli ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer si dementa.

Are efect inflamator – curcumina este la fel de eficienta ca cele mai multe medicamente inflamatorii. Ea poate ameliora inflamatia in boli inflamatorii intestinale, artrita si pancreatita.

Curcumina poate lupta impotriva placilor in artere si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Este, de asemenea, un asistent in lupta impotriva colesterolui rau.

Imbunatateste digestia – curcumina reduce balonarea și flatulenta, stimuleaza vezica biliara.