Revista Sănătate

Tort cu puține calorii, fără coacere – Fără zahăr, fără unt, fără făină albă

Tort cu puține calorii, fără coacere

Cei ce își mențin silueta perfectă știu că tortul este inamicul taliei subțiri, întrucât acesta combină perfect untul, zahărul, făina și multe alte ingrediente cu conținut ridicat de calorii. Dar ce-i de făcut atunci când gândul la o felie de prăjitură nu ne permite să ne relaxăm? Răspunsul este… o prăjitură low-carb!

Astăzi vrem să vă împărtășim o rețetă interesantă de tort cu conținut caloric scăzut, ce nu necesită coacere. Foile sunt coapte în tigaie, fără unt, iar pentru realizarea cremei este folosită mierea în detrimentul zahărului.

Ingrediente:

370 g brânză cottage
2 linguri făină de orez
1 ou
30 g miere

Mod de preparare:

Într-un bol se adaugă 200 g brânză cottage, făina de orez și oul și se amestecă bine, până la omogenizare. Dacă se dorește, se poate adăuga și îndulcitor.

Se împarte aluatul obținut în 3 părți egale și se coace fiecare parte într-o tigaie uscată și bine încinsă. Foile de aluat coapte se lasă la răcit, la temperatura camerei.

Între timp, pentru pregătirea cremei se amestecă 170 g brânză cottage cu miere.

Pentru asamblarea tortului se așează, pe un platou potrivit ca mărime, prima foaie de aluat și se unge cu cremă. Se procedează la fel și cu celelalte foii de aluat și cu restul cremei, urmând ca la final să se îmbrace tot exteriorul tortului în cremă.

Tortul obținut se dă la frigider pentru 2 ore, după care poate fi servit.

Se poate decora tortul cu fulgi de migdale sau chips-uri de mere și scorțișoară.

Să îl savurați cu plăcere!