Revista Sănătate

Batalia cu celulita incepe din farfurie: care sunt cei mai buni aliati ai tai

Cand vine vorba de una dintre cele mai neplacute defecte ce obsedeaza femeile preocupate de perfectiune – celulita – alimentatia capata alte conotatii. Culmea este ca si unele dintre legumele sanatoase ne pot sabota la acest capitol, asa ca nu trebuie sa abuzam nici de cartofi sau orez nedecorticat pentru ca specialistii sustin ca ar influenta-o negativ, avand o actiune relativ astringenta.

Kiwi combate celulita

Exista totusi alimente-aliati: se spune despre kiwi ca ar ajuta la eliminarea celulitei, insa aceste fructe sunt eficiente daca sunt consumate intr-o cantitate de cel putin 3 pe zi. Kiwi mai actioneaza si asupra tonusului muscular al colonului, combatand constipatia. De asemenea, se mai considera eficiente contra celulitei, inul si uleiul de in de uz alimentar, adaugate la salate, sau semintele de in rasnite proaspat si adaugate eventual in iaurt sau in cerealele integrale de la micul dejun.

In plus, dieta contra celulitei trebuie sa fie normocalorica sau hipocalorica, echilibrata si variata, bogata in fructe proaspete, salate verzi, legume crude si cat mai usor prelucrate termic, bogata in apa si lichide, supe de zarzavat, alimente aromate cu cat mai multe mirodenii si ierburi.

Ca sa tinem celulita in frau, trebuie sa mancam fara prajeli, fara grasimi, sa consumam mai putine proteine animale, sa excludem mezelurile, tocaturile, micii si carnatii.

Cuiteste mai mult pe doc.ro