Revista Sănătate

Beneficii ale consumului de usturoi combinat cu lamaie

Combinația dintre usturoi și lămâie este una uimitoare și savuroasă. Probabil că ești familiarizat cu această asociere pentru prepararea peștelui sau a puiului. Dar aceste două ingrediente au o mulțime de beneficii pe care nu le știai. Uite care sunt cele 8 beneficii ale consumului de usturoi combinat cu lămâie: Usturoiul scade presiunea sângelui: Tensiunea arterială ridicată este legată de condiții grave de sănătate, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Se pare că usturoiul este eficient în reducerea tensiunii arteriale, la persoanele care suferă de hipertensiune.

Și lămâia scade tensiunea arterială: Potasiul din sucul de lămâie face ca apa cu lămâie să fie o modalitate eficientă de a reduce tensiunea arterială. Motivul pentru care potasiul are acest efect este acela că ajută la eliminarea sării din organism. Specialiștii recomandă să obții potasiul din fructe și legume, nu din suplimente; Usturoiul scade colesterolul: Usturoiul fluidifică sângele, împiedică formarea de cheaguri, dar scade și colesterolul. Studiile au demonstrat faptul că nivelul colesterolului sangvin poate scădea chiar și cu 15-20% după o lună în care se consumă zilnic cel puțin un cățel de usturoi.

Vitaminele din lămâie reduc riscul bolilor cardiace: Lămâile sunt bogate în vitamina C, o vitamină benefică pentru inimă. O singură lămâie oferă puțin peste jumătatea cantității necesare de vitamine. De asemenea, cercetătorii au demonstrat că pentru obținerea unei cantități mari de vitamina C ar trebui să consumăm mai multe fructe și legume.; Usturoiul subțiază sângele: Diluarea sângelui este o modalitate comună pentru medici de a trata bolile de inimă. De asemenea, diluarea sângelui poate preveni sau poate ajuta la tratarea diabetului și a chiagurilor de sânge.; Fibrele din lămâie sunt benefice pentru inimă: Vitamina C nu este singurul lucru din lămâie benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Aceste fructe sunt, de asemenea, pline de fibre și compuși ai plantelor care abordează colesterolul ridicat. Unele studii au demonstrat că acest lucru este valabil pentru toate citricele, nu doar în cazul lămâilor.

Usturoiul împiedică acumularea plăcii bacteriene în artere: Studiile au arătat că usturoiul a avut efecte surprinzătoare asupra acumulării plăcii în artere. Participanții la studiu, care au consumat doi căței de usturoi pe zi, nu doar că nu au acumulat plăci arteriale, dar și simptomele au început să se îmbunătățească; Amestecul perfect pentru sănătatea inimii: Amestecă părți egale de suc de lămâie, suc de usturoi, suc de ghimbir și oțet de mere. Fierbe la foc mediu timp de 30 de minute și apoi lasă remediul să atingă temperatura camerei. Apoi, adaugă treptat 3 părți de miere. Păstrează acest amestec într-un vas de sticlă, în frigider, și consumă o lingură în fiecare zi, înainte de prima masă.