Revista Sănătate

Avocado, Darul lui Dumnezeu pentru femei – Previne cancerul cervial și echilibrează balanța hormonală

Avocado este unul dintre marile daruri ale naturii. Mai mult, parcă Mama Natură a făcut acest fruct în folosul și spre binele femeii, pentru că este ideal în dieta lor.

Fructul de avocado are aceeași formă pe care o are uterul. De asemenea, studiile au arătat că avocado previne cancerul cervical și echilibrează hormonii. Și încă ceva uimitor! Așa cum un bebe are nevoie de 9 luni ca să se dezvolte în uterul mamei, un fruct de avocado are nevoie tot de 9 luni ca să crească, de la înflorire până la a fi copt în totalitate…

Care sunt beneficiile consumului de avocado?

Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic și cupru, toți aceștia fiind nutrienți indispensabili metabolismului feminin.
Avocado are mai mult potasiu decât o banană și are în jur de 30 de grame de grăsimi, cea mai mare parte fiind grăsimi sănătoase. Potasiul este unul dintre principalele minerale care combat retenția de lichide, suferința tipic feminină.
Avocado este foarte bun pentru inimă, datorita grăsimilor bune pe care le conține.
Conținutul mare de potasiu reglează presiunea sanguină, previne bolile cardiovasculare, ceea ce îl recomandă femeilor aflate la menopauză și stimulează mecanismele naturale de eliminare a toxinelor, făcând pielea frumoasă și strălucitoare.
Au proprietăți antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanșării diverselor tipuri de cancer.
Au capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei și hepatitei virale, potrivit cercetătorilor japonezi, coordonați în cadrul unui studiu de către profesorul Hirokazu Kawagishi.
Conțin anumiți compuși care inhibă și distrug celulele cancerului oral.
Ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL), precum și la diminuarea numărului de trigliceride în sânge.
Mențin sănătatea sistemului cardiovascular, prin conținutul de vitamina B6 și acid folic, două substanțe care reglează nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de îmbolnăvire cardiacă); întrucât conțin vitamina E, glutation și grăsimi mononesaturate, fructele de avocado protejează inima și susțin activitatea cardiacă.
Reglează hipertensiunea arterială, prin conținutul bogat de potasiu.
Protejează celulele sănătoase ale organismului de acțiunea radicalilor liberi, prin fitonutrienții furnizați (polifenoli și flavonoizi), deci scad riscul dezvoltării bolilor inflamatorii și degenerative.
Îmbunătățesc vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteină (ce previne și stopează degenerarea maculară asociată cu înaintarea în vârstă și cataracta).
Reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulina a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile conținute.
Previn malformațiile congenitale (precum defectele de tub neural sau spina difida), grație acidului folic furnizat din plin organismului (250 g de avocado pe zi asigură femeilor însărcinate 23% din doza de acid folic recomandată zilnic).
Reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin conținutul de acid folic (studiile au demonstrat că această substanță s-a dovedit utilă în prevenirea comoțiilor cerebrale).
Previn cancerul de prostată și de sân, întrucât sunt bogate în acid oleic, un compus care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor două organe.
Întârzie procesul de îmbătrânire a organismului prin antioxidanții din compoziție (în special glutationul), care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele și echilibrează funcțiile sistemului nervos.
Combat halena, curățând sistemul intestinal și reglând cantitatea de toxine din organism, precum și înlăturând fenomenul de gură uscată.
Sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienți importanți pentru vedere și sănătatea pielii, în special carotenoizi (betacarotenul și licopenul).
Previn pierderea memoriei și accelerarea bolilor mentale în cazul pacienților diagnosticați cu Alzheimer, deoarece sunt o sursă bogată de vitamina E, substanță care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului și care stimulează procesul de alcătuire a proteinelor.

Sâmburii de avocado:

Pudra din sâmbure de avocado are rol antiinflamator, tratează problemele digestive, diareea și crampele intestinale. Aceeași pudră este și un excelent înlocuitor pentru cafea. Are mai mulți antioxidanți și polifenoli decât ceaiul verde și nu are cofeină.
Are capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge și te ajută să îți menții greutatea ideală.
Conține cantități importante de potasiu. Dacă vrei să beneficiezi la maximum de această proprietate, folosește sâmburi de la fructe de avocado care nu sunt foarte coapte.
Conține compuși fenolici care previn ulcerul gastric și infecțiile.
Conține flavonol, substanță ce previne dezvoltarea tumorilor. Teste efectuate pe șoareci au demonstrat că cei cărora le-a fost administrată pudra de avocado au cunoscut o încetinire a dezvoltării tumorilor canceroase.