Revista Sănătate

Știai că îți poți detoxifia întregul organism prin picioare?

Detoxifierea picioarelor poate fi o modalitate foarte eficienta si usoara prin care putem sa ne curatam corpul de toxinele care se acumuleaza cu timpul – fara sacrificiul eliminarii anumitor alimente din dieta. In plus, detoxifierea picioarelor este una dintre cele mai sigure forme de detoxifiere.

Exista mai multe tipuri de proceduri de detoxifiere a picioarelor, inclusiv compresele sau spa-urile pentru detox, atat preparate acasa cat si electrice; profitand de avantajele acestora putem contribui la imbunatatirea sanatatii organismului. Iata cum functioneaza:

Comprese de detoxifiere

Aceste comprese sunt facute din extracte de copaci si bambus si pot fi cumparate de la aproape orice magazin care comercializeaza produse alimentare de sanatate. Aceste produse, cunoscute si sub denumirea de patch-uri de detoxifiere, au originea in cultura japoneza si sunt simplu de utilizat.

In cele mai multe dintre cazuri, aplicarea acestor comprese de detox inainte de a merge la culcare se poate dovedi o strategie extrem de eficienta. Cei mai multi gasesc aceste comprese inchise la culoare, transformare cauzata de acumularea de toxine ce a avut loc peste noapte.

Utilizatorii raporteaza ca se simt mai putin obositi, ca au mai putine dureri articulare si mai putine dureri de cap.

Cum functioneaza baile de detoxifiere ionice

Baile ionice sunt folosite pentru a detoxifia organismul prin extragerea de toxine prin intermediul picioarelor. Aceste bai folosesc un proces electric care produce ioni pozitivi si negativin apa sarata calda.

Aceste bai ionice functioneaza prin ionizarea apei calde cu polaritati alternante in timp ce respira relaxat si te bucuri de sentimentul de bunastare care apare in urma inmuierii si curatarii picioarelor.

Pentru detoxifierea prin picioare, vei avea nevoie de:

Sare Epsom

Argila

Otet din cidru de mere

Apa calda (aproape fierbinte)

Un lighean

Se amesteca ½ cana de sare epsom in apa pentru inmuierea picioarelor. Pana astepti ca apa sa se raceasca pentru a-ti inmuia picioarele, amesteca doua linguri de argila cu o lingura de otet din cidru de mere intr-un castron. Puteti adauga putina apa, daca este necesar. Stai cu picioarele in aceasta apa cel putin 15 minute.

In timp ce picioarele se afla in lighean, toxinele sunt eliberate din corp. Aceste toxine sunt adesea rezultatul obiceiurilor alimentare nesanatoase. Daca organismul este plin de toxine, puteti sa vedeti cum apa devine mai intunecata.