Revista Sănătate

Sursă excelentă de magneziu, potasiu, fier și vitamine. Combate obezitatea și hipertensiunea

Hrișca este o cereală care seamănă cu grâul și face parte din familia Polygonaceae. Provine din Asia, dar se cultivă și în Europa și America de Nord.

Hrișca este plină de potasiu, iod, fosfor, fier și vitamine. Hrișca este un fruct care ajută nu numai la slăbit, ci dietele cu hrișcă reușesc să reducă riscul de apariție a hipertensiunii arteriale. Nutriționiștii recomandă includerea acestui aliment în dieta personală ca parte a unui stil de viață sănătos.

Hrișca, alimentul prețios recomandat oricărui stil de viață

Hrișca este o sursă bună de magneziu. În plus, sunt studii care susțin că hrișca poate avea rolul de a reduce nivelul de glucoză din sânge.

Fiind o sursă bogată și de fibre contribuie la facilitarea digestiei și poate suprima și senzația de foame, fiind ideală în curele de slăbire. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul de hrișcă este acela de detoxifiere a organismului.

Nu în ultimul rând, hrișca este numită în termeni populari alimentul creierului deoarece se pare că poate îmbunătăți memoria. De asemenea, hrișca este benefică și persoanelor cu diabet zaharat deoarece sunt studii care susțin că poate contribui la menținerea nivelului scăzut de glucoză din sânge.

Hrișca are contribuie la reglarea metabolismului și consumul regulat duce la reducerea acumulării de țesut adipos. Sub formă de ceai sau de infuzie, hrișca aduce beneficii sistemului respirator.

Iată cum poți pierde până la 10 kilograme în 2 săptămâni cu hrișcă:

Hrișca se prepară în felul următor: seara, pune într-un bol o cană de hrișcă peste care trebuie să torni un pahar de apă fiartă. După 5 minute, strecoară hrișca și mai pune din nou aceeași cantitate de apă. Lasă compoziția în bolul acoperit cu o farfurie până dimineața.

Ziua consumi din hrișcă obținută. În plus, bea un litru de kefir și ai grijă să fii corectă hidratată. Atenție!

Specialiștii spun că seara, ultima masă trebuie să fie alcătuită tot din hrișcă, dar în timpul zilei poți mânca un fruct pe zi, maximum 2 dar nu banane și struguri. De asemenea, ultima masă, seara este bine să fie servită cu 4 ore înainte de culcare. Se spune că această dietă are și rolul de a detoxifia organismul de toxine.