Revista Sănătate

Ce ar trebui să mănânci seara dacă vrei să slăbești?

Când vrem să scăpăm de kilogramele în plus, alimentația este cea mai importantă, iar ceea ce mâncăm înainte de culcare joacă un rol esențial, informează mujerhoy.es. Iată ce și cum trebuie să consumi seara pentru a slăbi:

1. BEA O CEAȘCĂ CU CEAI

Ceaiul de roiboos consumat înainte de culcare te va ajuta să arzi țesutul adipos, în special de pe zona abdominală. Roiboosul conține un flavonoid numit aspalatină, care reduce hormonii stresului, apetitul și celulele de grăsime.

2. MĂNÂNCĂ O PORȚIE DE CARNE DE CURCAN

Pieptul de curcan, preparat la grătar sau la cuptor, constituie cina ideală.

Această carne este bogată în triptofan, aminoacid care induce o stare de somnolență și, în același timp, săracă în calorii. După cum bine știm, un somn odihnitor este esențial pentru a slăbi.

3. DACĂ NU DOREȘTI CARNE, ALEGE RICOTTA SAU BRÂNZA PROASPĂTĂ DE VACI

Să nu iei cina poate fi o alegere contraproductivă atunci când vrei să slăbești. Consumând proteine în cantitate moderată înainte de culcare, arzi mai multe calorii în timpul somnului și te odihnești mai bine.

4. CREEAZĂ-ȚI O RUTINĂ

Făcând același lucru în fiecare seară înainte de culcare, creezi o ordine și îți pregătești creierul de odihnă. În plus, reușești să îți distragi gândurile de la activitățile de peste zi.

Cu timpul, creierul va reuși să asocieze rutina respectivă cu somnul și nu vei mai avea dificultăți în a adormi.

5. PĂSTREAZĂ O ORDINE STRICTĂ A MESELOR

Nu trebuie să sari peste cina, dar nici nu trebuie să o iei cu jumătate de oră înainte de culcare. Potrivit unui studiu realizat de nutriționiști, dacă petrecem 16 ore din zi fără a mânca, ne va fi mult mai ușor să slăbim.

Nu putem reuși acest lucru decât dacă luăm cina foarte devreme și micul dejun mai târziu.