Românii cinstesc busuiocul ca plantă sacră, aceasta fiind emblematică în ritualul creștin ortodox.
Salvia, care întocmai ca și busuiocul, are capacități antiseptice, antimicrobiene, antiinflamatoare, dar și capacitatea de a a atrage energia banilor.
Ne ajută în acest demers Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în aromoterapie.
Salvia era cândva folosită în spitale pentru a ucide virușii. N-ar fi rău dacă și în prezent s-ar face fumigații cu salvie în unitățile spitalicești și fiecare medic sau asistentă și-ar dezinfecta mâinile cu ulei esențial de salvie de câteva ori pe zi, atât pentru beneficiul propriu cât și pentru cel al pacienților.
Evident aceasta ar fi o măsură suplimentară de igină a celor care își desfășoară activitatea în aceste locuri. Cum în multe spitale din țară, mai ales cele din orașele mici și comune nu se face o dezinfecție ca la carte, este mai bine să se apeleze la mijloace aflate la îndemână.
O sticluță de ulei de salvie este ușor de purtat în buzunar și te scutește de multe infecții, cu care te contaminezi ușor în mediul intraspitalicesc. Evident, recomand metoda și pacienților înșiși – punctează aceasta.
Frunzele de salvie purifică apa în care sunt puse și prin efectul lor subtil acționează asupra cortexului cerebral, mărind capacitatea de concentrare.
Dacă ești la serviciu sau acasă, ține apa plată într-o cană de sticlă de 1 litru, în care ai grijă, să pui dimineața la prima oră câteva frunze de salvie proaspete spălate bine cu apă călduță spre rece și una sau două ramuri de rozmarin.
Ambele plante se găsesc cu ușurință în supermarketuri și rezistă perfect în mediul de acasă, asta dacă nu cumva ești suficient de priceput încât să ți le cultivi singur. Tot ce ai de făcut este să le uzi zilnic, pentru a-și păstra hidratarea cât mai mult timp.
Un ghiveci de salvie este suficient de bogat în frunze încât să-ți dezinfecteze apa de băut întreaga săptămână, pentru întreaga familie! O asemenea procedură, pe lângă proprietățile antimicrobiene, energizează și adaugă alcalinitate apei.
Cum purifici dormitorul și casa
Anca Daniela Raiciu ne explică de ce purificarea casei este obligatorie pentru sănătate:
Dormitorul este acea încăpere din casă în care nu este indicat să intre nimeni în afară de cei care dorm acolo. În general, în casă nu este bine să intre decât persoanele apropiate, cu care împărtășiți aceleași valori sau de care vă leagă o afecțiune/prietenie sinceră.
Fiecare persoană care îți intră și stă în casă, lasă acolo ceva din energia ei, din tiparele ei mentale, afective, emoționale.
Chiar și în cazul în care casa ta nu e deschisă oricui, este indicat să faci o curățare a energiilor învechite, stagnante și să purifici atmosfera în care dormi, lucrezi sau mănânci. În trecut se foloseau fumigațiile, și nimic nu te împiedică să le folosești și astăzi.
Fie arzi frunze uscate de salvie, insistând în mod special în colțuri și în locurile întunecate ale casei, fie aprinzi un bețișor parfumat de salvie și îl lași să fumege liniștit. Nu uita să faci același lucru și în camera copiilor, în baie și chiar în balcoane.
În cazul în care vrei să adopți o metodă mai simplă, cumpără o lampă de aromoterapie și pune 5-8 picături de ulei volatil de salvie de la HOFIGAL. Ai grijă ca la un anume interval de timp să mai adaugi apă, deoarece aceasta scade continuu, dar și una două picături noi de ulei esențial.
Acest ritual de purificare se face săptămânal, după o minimă curățenie în casă, în care se aerisește bine încăperile, se scutură covoarele și se șterge praful.
În cazul în care doriți să vă puneți copilul la adăpost de infecțiile cel mai des întâlnite în comunități, învățați-l să-și dezinfecteze mâinile cu una doua picături de ulei de salvie sau difuzați în camera lui deodorantul care ucide stafilocul auriu produs de HOFIGAL și despre care poți afla totul aici.
Pont
Dacă nu ai acces la paste de dinți și ape de gură făcute din salvie, nu din imitații, îți poți prepara singur apa de gură cu care să te clătești de câteva ori pe zi. Curăță gura și o dezinfectează, îndepărtează congestia mucoaselor și previne răcelile.