Revista Sănătate

Cum să scapi de pungile de sub ochi? 5 trucuri care dau rezultate în doar câteva minute

Pungile formate sub ochi reprezintă unul dintre dușmanii de temut ai frumuseții tale, fiind inestetice și greu de tratat.

Acestea sunt considerate un efect natural al îmbătrânirii, dar de asemenea pot fi cauzate de lipsa de somn, alergii și obiceiuri nesănătoase ce duc la retenția de lichide.

Există câteva soluții care te pot ajuta să scapi de pungile inestetice de sub ochi și nu trebuie să cumperi produse cosmetice scumpe din comerț. Iată câteva trucuri simple care îți vor rezolva problema.

Cum să scapi de pungile de sub ochi?

1. Aplicarea compreselor reci

Ai nevoie de maști speciale cu lichid, care se găsesc pe piață și pe care trebuie să le ții la congelator căteva minute înainte de a le folosi. Ține-le apoi la ochi timp de 15 minute în fiecare zi și vei observa rezultate uimitoare încă după primele aplicări.

2. Aplicarea feliilor de castravete sau cartofi

Atât cartofii, cât si castraveții sunt extrem de buni în diminuarea pungilor de sub ochi. Taie un castravete sau un cartof felii, apoi ține-le la frigider timp de aproximativ o oră. După aceea, aplică-le pe ochi astfel încât să acoperi și zona cearcănelor cu pungi inestetice. Lasă-le să acționeze timp de 10-20 de minute.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie

3. Muşeţelul

Pune două pliculeţe de ceai de muşeţel în apă fierbinte, apoi transferă-le în apă rece. Scoate uşor apa din ele şi aplică-le pe pleoape şi cearcăne timp de 20 de minute. E o variantă bună de a trata ochii umflaţi, obosiţi şi cearcănele, căci muşeţelul are acţiune antiinflamatoare.

O altă variantă este să pui ceai de muşeţel în forme de cuburi pentru gheaţă, apoi să le folosești învelite într-un tifon steril, pentru a tapota zona din jurul ochilor.

4. Laptele

Acidul lactic ajută în cazul ochilor obosiţi şi al cearcănelor, pentru că reduce pungile şi curăţă pielea. Înmoaie două dischete de vată în lapte rece, apoi pune-le pe pleoape şi lasă-le 20 de minute să acţioneze.

5. Menta

Frunzele de mentă au efect racoritor, iar dacă sunt aplicate regulat, pot diminua cearcănele. Ai nevoie de câteva frunze, pe care sa le speli bine şi sa le zdrobeşti uşor. Se aplică apoi pe pielea curată, în jurul ochiului, timp de 5-10 minute. Şterge apoi zona cu un prosop înmuiat în apă rece.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie