Revista Sănătate

Laptele cu usturoi functioneaza ca un remediu impotriva durerii sciatice si a durerilor de spate

Cu aproximativ 8 din fiecare 10 americani care sufera de dureri de spate la un moment dat in viata lor, costurile durerilor de spate se ridica la aproximativ 150 de miliarde de dolari doar in Statele Unite si este una dintre principalele cauze de dizabilitate din intreaga lume, pentru ca aproape fiecare persoana fie cauta, fie cunoaste o persoana care cauta un mod de a isi reduce durerile de spate.

Este important de subliniat faptul ca durerea de spate nu este la fel in cazul tuturor: poate sa varieze de la acut la cronic, de la bland pana la sever si poate sa fie prezenta ca o durere ascutita sau ca o durere muta. Cu toate acestea, de fiecare data atunci cand apare o durere de spate, mereu incepe cautarea unei metode de a opri aceasta durere.

Ai auzit vreodata de lapte cu usturoi pentru a opri durerile de spate?

Cautarea unor metode a de a pune capat durerilor de spate

Tratamentele pentru coloana sunt efectuate in Statele Unite cu pretul a cateva miliarde de dolari. Aceste tratamente promit sa reduca durerile de spate si chiar sa determine eliminarea acestora. Cu toate acestea, in cazul multor oameni, aceste tratamente nu se dovedesc a fi prea utile in eliminarea senzatiei de durere si rezolvarea problemelor.

In cazul unor oameni, este posibil ca aceste tratamente sa faca mai mult rau decat bine si sa provoace mai multe pagube decat existau inainte.

De fapt, unele tratamente, cum ar fi de exemplu ultrasunetele, fuziunea spinala, aparatele TENS, injectiile spinale, acupunctura si inlocuirea unor vertebre, au o asemenea lipsa de dovezi care sa le sustina eficienta, incat au fost eliminate din instructiunile NICE (“National Institute for Health and Care Excellence”- “Institutul National de Sanatate si de Excelenta a Ingrijirii”)/

Metodele non chirurgicale recomandate de catre medicii ortopezi, chiropractori si alti profesionisti din domeniul medical implica deseori doar recomandari pentru exercitii fizice si masaj care reduc durerea, dar nu trateaza si cauza care sta la baza acestei dureri.

Doctorul Stuart McGill, profesor de Biomecanica a Coloanei Vertebrale la Universitatea Waterloo, spune ca multe dintre tratamentele profesioniste pentru durerile de spate sunt generalizate si ca nu iau in considerare individualitatea fiecarui pacient, fara a fi indreptate inspre cauza care sta la baza acestor dureri de spate.

Durerea de sciatica primeste batul scurt

Lipsa unor tratamente potrivite si eficiente pentru durerea sciatica este si mai evidenta. Sciatica este un tip de durere a spatelui care radiaza in jos, pana in partea din spate a unui picior. Este cel mai des rezultatul unui os care apasa pe maduva spinarii, a unei hernii de disc sau a stenozei spinale.

Toate aceste probleme de spate pot sa determine compresia asupra nervului sciatic si sa provoace o durere foarte intensa, inflamatii si o senzatie de amortire a membrului afectat. Timp de mai multi ani, medicii au cautat un tratament pentru sciatica, fara sa aiba succes.

In cazurile mai blande, senzatia de durere incepe sa dispara dupa cateva zile sau saptamani cu ajutorul medicamentelor anti inflamatoare si a medicamentelor analgezice. Cazurile cronice de sciatica ajung, in mod obisnuit, sa fie tratate cu ajutorul interventiilor chirurgicale, la recomandarea unui medic.

Daca nu te simti pregatit sa apelezi la interventii chirurgicale si nu vrei sa apelezi la medicamentele analgezice, la relaxanti musculari, la medicamentele anti inflamatoare, la anti depresive sau la oricare alte medicamente care sunt prescrise in mod obisnuit pentru tratarea problemelor provocate de sciatica, atunci ar trebui sa stii ca exista si solutii alternative.

Laptele cu usturoi este una dintre aceste solutii alternative.

Laptele cu usturoi pentru tratarea problemelor de sciatica

Nu suna ca o alegere prea buna pentru o bautura. Totusi, acest remediu pentru sciatica exista de mai multe secole in practicile medicale Ayurvedice si prezinta rezultate destul de bune atunci cand vine vorba de tratarea durerilor de spate.

Usturoiul poate sa imbunatateasca circulatia sangelui si sanatatea sistemului cardiovascular, pentru ca mai mult sange sa poata ajunge acolo unde este nevoie. Poate sa intareasca sistemul imunitar si sa reduca raspunsurile inflamatorii.

A fost studiat in orice domeniu, de la prevenirea cancerului si pana la prevenirea infectiilor. Poti sa combini aceste proprietati puternice cu continutul de calciu, proteine si vitamina B12 din compozitia laptelui pentru a obtine un remediu rapid si simplu, care sa nu prezinte riscurile si efectele secundare ale altor tratamente pentru durerile de spate.

O sa ai nevoie sa bei lapte cu usturoi o data pe zi. Trebuie sa tii minte faptul ca usturoiul poate sa determine in mod natural subtierea sangelui si ca ar trebui sa consulti un medic daca iei deja un medicament in acest scop.

Reteta pentru lapte cu usturoi are doar trei ingrediente si trei pasi:

250 ml de lapte
3-4 catei de usturoi, zdrobiti
O jumatate de lingurita de miere

Primul pas: intr-o cratita mica, adu laptele si usturoiul sfaramat incet la fierbere, la foc mic, amesteca des si ia de pe foc din momentul in care amestecul incepe sa fiarba.

Pasul doi: adauga mierea

Pasul 3; bea amestecul