Revista Sănătate

Există 6 poziții în care este interzis să dormim. Care este motivul

O zi încărcată de la birou te face să ai nevoie de un somn odihnitor și relaxant în timpul căruia organismul să se poată regenera pentru a-și continua activitățile a doua zi.

Un aspect destul de important atunci când ne referim la odihna nocturnă este legat de poziția în care dormi, aceasta poate să spună multe desptre personalitatea ta dar și despre bolile la care poți fi predispus.

Astfel, aproximativ 95% din populație doarme în aceiași poziție pe parcursul nopții, schimbând foarte rar poziția de dormit.

Încăpățânarea, dorința de a domina, îngrijorarea, stresul exagerat dar și alte detalii le poți afla, observând cum obișnuiește cel de lângă tine să doarmă.

Dormitul pe o parte

Adoptarea acestei poziții are principalul beneficiu că reduce refluxul de acizi gastrici, indigestia, însă ajută la formarea prematură a ridurilor, afirmă profesorul Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug.

Refluxul gastro-esofagianse produce atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Această aciditatea se produce din în momentul în care se slăbește sfincterul esofagian inferior și provoacă în felul acesta atât durere cât și arsuri.

Vestea bună este că această problemă se poate rezolva cu ușurință adoptând poziția de dormit pe partea stângă a corpului.

Rezolvarea acestei probleme este dormitul pe partea stanga a corpului.

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide mai ales spre finalul sarcinii.

Dormitul pe spate

Extrem de benefic atunci când suferi de artrită, dureri articulare, mai ales pentru că în felul aceasta greutatea corpului este distribuită egal.

Din păcate, această poziție favorizează aparița sforăitului, în special în cazul persoanelor care se luptă cu problema kilogramelor în plus. În această poziție, organismul respiră mai repede, motiv pentru care anumite țesuturi rămân neoxigenate, aspect acre accentuează problemele existente respiratorii cât și cele circulatorii, mai ales astmul.

Cel mai indicat este ca, în momentul în care începi să sforăi, să apelezi la o pernă ami tare pe care să o așezi sub cap sau să schimbi poziția corpului pe o parte, de preferat pe partea stângă.

Dormitul în poziția fetusului

Peste 50% dintre persoanele care au participat la acest studiu, au recunoscut că adoptă această poziție în timpul nopții.

Această poziție este comună la persoanele conștiincioase și ordonate, care se preocupă pentru orice lucru mărunt, dure la exterior și extrem de sensibile la interior.

Adesea poate provoca dureri la nivelul gâtului, a cefei, mai ales că pe parcursul zilei coloana este supusă unor sarcini destul de mari iar dormitul în această poziție este ideală ami ales deoarece curbarea corpului spre interior deschide spatele, reducând astfel presiunea de pe discurile coloanei vertebrale și diminuând durerile de spate mai ales cele lombare.

Poziția copac, poziția oamenilor inflexibili

În general, cam 3 din 10 oameni adoptă această poziție pe parcursul nopții, în care corpul este drept, într-o parte iar membrele într-o parte diferită de corp.

Specifică persoanelor intransigente, încăpățânate, autoritare. Dacă obișnuiești să dormi pe o parte și cu brațele întinse spre față atunci aparții categoriei de oameni sociabili, adaptabili.

Această poziție îți permite să menții contactul cu persoana iubită, în felul aceasta ajută considerabil la reducerea stresului și la un somn mai bun.

Dormitul pe burtă

Din păcate, aceasta este poziția care contribuie cel mai mult la măcinarea dinților, prezența amorțelii și a durerilor la mâini, însă este benefică pentru reducerea sforăitului deoarece mușchii nu apasă pe gât din cauza gravitației.

Rotirea gâtului într-o parte poate provoca o adevărată tensiune și probleme pentru nervii din partea superioară a corpului.

Poziția zburătorului

Onișnuiești să dormi cu fața în jos și cu brațelșe întinse în lateral? Atunci trebuie să știi că această poziție este cunoscută sub denumirea de poziția zburătorului.

Este specifică persoanelor exuberante, nonconformiste, susceptibile de a experimenta stări de anxietate și depresie.

Această poziție este benefică dacă te confrunți cu tulburări digestive.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie