Revista Sănătate

Remediul care curata ficatul. 3 ingrediente care scot cu succes toxinele din organism

Putin mai mare decat o carte obisnuita, ficatul nostru minunat stie totusi sa realizeze simultan mai multe operatii si reactii chimice decat ar fi capabile cele mai moderne si mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice.

Actiunile biologice ale ficatului, ca si participarea sa la manifestarile noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decat cele ale inimii. In numai o zecime de secunda, el este capabil sa efectueze fara greseala cateva sute de transformari chimice simultan. De el depind in mod direct digestia noastra, calitatea sangelui, bogatia memoriei si forta musculara.

Ficatul are deci un rol foarte important in viata intima – si total necunoscuta de fiinta umana obisnuita – a corpului nostru fizic care este un microcosmos in miniatura. De actiunile sale complexe depind fara indoiala atat sanatatea cat si viata noastra.

Cele 9 proprietati ale ficatului

1. Ficatul secreta zilnic intre 0,5 si 1l de bila. Acest lichid amar, de culoare galbena, ne permite in primul rand sa digeram grasimile; pe de alta parte, el ne dezinfecteaza intestinele si ne protejeaza impotriva diareii si constipatiei.

Un ficat obosit nu secreta in cantitate suficienta acest lichid miracol.

Consecinte: digestia materiilor grase devine mai dificila, insuficient evacuate, substantele nocive stagneaza in intestine, expunand organismul la pericolele rezultand din diaree si constipatie.

2. Ficatul transforma si “umanizeaza” toate substantele care intra in corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastra, modificandu-le prin transmutatie si sublimare frecventa de vibratie pentru ca aceasta sa fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substante devenind parte integranta din corpul nostru si, intr-o anumita masura , din noi insine), pentru ca ele sa ne poata hrani celulele fara a le agresa.

Un ficat slab sau obosit lasa sa treaca in intregul organism substante straine netransformate (prin transmutatie si sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor imbacsi in cel mai scurt timp cu toxine.

3. Ficatul primeste totalitatea materiilor digerate si le controleaza riguros; el elimina excedentele si reziduurile alimentare, tot el intercepteaza, neutralizeaza si expulzeaza catre intestin toate substantele toxice, distruge bacteriile, asteapta ca elementele nutritive sa fie transformate prin actiunea fermentilor si enzimelor, pentru a le permite numai atunci sa treaca in sange.

Un ficat obosit ne asigura imperfect apararea si imunitatea corpului. El lasa sa treaca in sange substante neverificate, incarcate inca de toxine si bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar in timp diverse maladii si chiar otravirea corpului.

4. Ficatul neutralizeaza la fel de eficient otravurile datorate activitatii celulare cat si pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc. Un ficat slab sau obosit se afla in incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otravuri care ne intoxica.

Pe de alta parte, un mare numar de celule hepatice sunt distruse in contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substante chimice. Daca aceasta distrugere este cotidiana, ficatul nostru se va micsora si se va rigidiza gradat, riscand sa fie atins de ciroza.

5. Ficatul normalizeaza circulatia sanguina in acelasi mod in care un baraj dirijeaza cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stanjeni functionarea inimii, putand absorbi pana la 1,5l de sange pentru a restabili o circulatie normala. Atunci cand congestia a fost eliminata, el restituie din nou acest sange organismului.

Unui ficat slab sau obosit ii lipseste supletea necesara “inghitirii” temporare a unei asemenea cantitati de sange. Din aceasta cauza, atunci organismul pierde un pretios normalizator al circulatiei lui sanguine.

6. Ficatul dozeaza totodata armonios cantitatea de hormoni din sange, metabolizeaza grasimile si proteinele, stocheaza vitaminele si zaharul in asa fel incat acestea sa fie oricand gata sa fie folosite. Printre altele, el fixeaza materialele de constructie necesare recladirii si consolidarii acelor parti ale corpului care au fost victimele unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimina excesul de colesterol.

Un ficat slab sau obosit ne va lasa corpul sa imbatraneasca repede fara a-i aduce hormonii care ii sunt indispensabili. El nu mai digera atunci grasimile si proteinele de care avem nevoie. Vitaminele si zaharul nu mai ajung sa fie stocate, partile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolideaza si nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadeaza vasele sanguine.

7. Ficatul ne asigura permanenta sau constanta temperaturii interne. Un ficat slab sau obosit nu-si mai poate indeplini functia termica, facandu-ne astfel sa suferim de frig sau de caldura.

8. Ficatul produce un anumit numar de substante esentiale pentru sange printre care amintim:protrombina si fibrina, care ii permit sangelui sa se coaguleze; heparina care il face fluid si globulina, substanta care il protejeaza sau il imunizeaza fata de diverse infectii. Un ficat slab sau obosit se priveaza de substantele necesare coagularii sangelui, ne expune pericolului de hemoragie si lasa ca sangele sa se ingroase (sa devina dens, vascos), in dauna vaselor sanguine si a inimii. El ne abandoneaza astfel, fara aparare, in fata bolilor.

9. Ficatul este de asemenea direct raspunzator de echilibrul sanguin, el normalizeaza procentul de fier continut de globulele rosii. Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferintelor celulelor noastre, care vor fi infometate din cauza unui sange dezechilibrat si anemiat. O intreaga carte n-ar fi de ajuns ca sa descrie cu precizie toate operatiile, transmutarile, transformarile, reconstituirile, fixarile si sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche.

A-i patrunde complet misterele tuturor actiunilor sale ar echivala cu intelegerea miracolului vietii. Ce puteti face pentru a ajuta ficatul? Va prezentam o bautura naturala, cu o multitudine de beneficii pentru sanatate:

Purifica sangele
Regenereaza ficatul
Detoxifica organismul
Previne procesele inflamatorii si infectiile
Lupta impotriva cancerului
Actioneaza ca si antioxidant
Imbunatateste metabolismul
Reduce nivelul zaharului din sange si al colesterolului
Efect benefic asupra pielii
Ingrediente:

2 lamai organice
1 castravete
o legatura de patrunjel
200 ml de apa
Mod de preparare si utilizare

Dati ingredientele prin blender, pentru a obtine o bautura fina. Consumati amestecul timp de o luna, cate 1 -2 pahare pe zi. Faceti o pauza de 2 saptamani, dupa care repetati tratamentul.

Loading...