Revista Sănătate

Dieta californiană, regimul care te ajută să scapi de kilogramele în plus în doar 10 zile. Uite cum funcționează

Kilogramele în plus reprezintă o problemă acută pentru omul modern care are un program foarte încărcat și, de cele mai multe ori, acordă prea puțină importanță alimentației și sportului. Acesta este principalul motiv pentru care numărul celor diagnosticați cu obezitate este în continuă creștere, factor care declanșează foarte multe probleme de sănătate.

Atunci când lucrurile scapă de sub control, o dietă atent concepută poate rezolva problema kilogramelor în plus. Nutriționiștii atrag atenția că dietele drastice nu sunt eficiente pe termen lung și chiar pot pune organismul în pericol, ceea ce înseamnă că regimul de slăbire trebuie să fie unul echilibrat. Dieta californiană face parte din categoria curelor de slăbire care nu provoacă un dezechilibru și prin care pot fi obținute rezultatele spectaculoase.

Dieta californiană, regimul care te ajută să scapi de kilogramele în plus în doar 10 zile

Dieta californiană are la bază modul de viață californian, ceea ce înseamnă că uleiul de măsline, proteinele slabe și legumele nu trebuie să lipsească din alimentație. Până aici am putea spune că nu există nicio diferență între deja celebra dietă mediteraneană și dieta californiană. Ei bine, acest regim permite consumarea unor cantități moderate de vin și ciocolată, ceea ce înseamnă că organismul va avea parte de mici momente de răsfăț, cu toate că vorbim despre un regim de slăbire.

Cum funcționează dieta californiană?

Această dietă este împărțită în 3 faze. Dacă sunt respectate regulile din fiecare fază, Connie Guttersen, autorul dietei, spune că slăbirea se produce rapid, fără să existe riscul de îngrășare după terminarea regimului, potrivit thesun.co.uk. Dieta se concentrează foarte mult pe măsurarea porțiilor, iar pe lista alimentelor permise se regăsesc: roșiile, uleiul de măsline, ardeiul gras, spanacul, broccoli, coacăzele, citricele, căpșunile, migdalele, fasolea, cerealele integrale.

Faza 1

Această fază este privită ca o detoxifiere a organismului. Din alimentație trebuie eliminate zahărul, făina albă și alimentele procesate.

Micul dejun este compus din 25% cereale, 75% proteine sau lapte.

Aceasta este faza în care se vor pierde kilogramele în plus și ar trebui să dureze aproximativ 10 zile.

Faza 2

În faza 2, micul dejun trebuie să rămână același, însă la prânz și la cină trebuie adăugate cereale, legume, fructe și proteine, păstrând proporțiile. Tot aceasta este faza în care pot fi consumate, în cantități moderate, vinul și ciocolata. Faza 2 poate să dureze de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de greutatea la care își propune să ajungă persoana care vrea să slăbească.

Faza 3

Faza 3 începe imediat după ce a fost atinsă greutatea ideală. Această etapă este esențială pentru menținerea greutății, iar principala regulă este consumarea alimentelor sănătoase, la care se pot adăuga deserturi sau gustări, dar în porții mici.