Revista Sănătate

FARA chimicale – Cum sa cureti eficient si repede orice masina de spalat

Ca sa cureti masina de spalat, nu trebuie sa folosesti produse chimice. Poti apela la trucuri simple si eficiente. Afla despre ce este vorba.

Iata cum poti sa cureti masina de spalat fara produse chimice! Este ieftin, natural si rapid!

Pune in cuva o cana de otet. Apoi poti porni masina de spalat la 90 de grade. Dupa cateva minute masina de spalat poate fi oprita. Lasati-o asa pentru o ora.

Si sarea de lamaie este eficienta. Daca aveti o masina de spalat cu o capacitate de 3,5 kg, atunci veti avea nevoie de 4 pliculete de sare de lamaie. In compartimentul in care se pune detergentul se va pune sarea de lamaie. Setati masina de spalat la cea mai mare temperatura. Puteti incerca sa folositi si suc de lamaie, natural. Va indeparta rugina si va igieniza masina de spalat.

Pentru a curata dusul, puteti folosi otet de mere. Puneti otetul intr-o punga, apoi puneti capul dusului in acea punga, dupa care legati-i capatul, astfel incat capul dusului sa stea bine in otet.

Daca trebuie sa curatati chiuveta, atunci puteti folosi ingrediente naturale precum zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Amestecati cele doua ingrediente, iar cu solutia obtinuta spalati chiuveta cu ajutorul unei periute de dinti. Dupa aceea clatiti chiuveta cu apa.

Pentru a curata vasul de toaleta amestecati otet de mere cu suc de lamaie si bicarbonat de sodiu. Amestecul obtinut va fi turnat in toaleta.

Ca sa cureti podeaua si faianta tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un amestec din o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu, o lingurita de detergent de vase si 1/4 de cana de peroxid de hidrogen. Cu amestecul obtinut poti spala podeaua si faianta. Rezultatele sunt uimitoare.