Revista Sănătate

Trucul minune care te scapă de mâncarea nesănătoasă

In zilele noastre junk food-ul ne urmareste la fiecare pas. Fie ca e vorba de un picnic intre prieteni, fie ca e vorba de o iesire la film sau o plimbare de seara, mereu ne lovim de junk food. Sunt foarte multe persoane care atunci cand sunt puse in fata unei mese pline de junk food, se infig pur si simplu in ea si devoreaza tot ce prind.

Sunt destul de rare situatiile in care oamenii au autocontrol si reusesc sa isi stapaneasca furia devoratoare de junk food. Parca abia asteapta acele calorii care striga din boluri :)).

Cu toate astea, exista acum sanse ca cei fara prea mare putere de autocontrol sa se poata totusi stapani in fata bolurilor cu junk food. Cateva studii recente de la americani, au demonstrat faptul ca cei care sunt mult mai atenti atunci cand mananca, reduc cantitatea de junk food.
Mai exact, pentru a avea grija si a fi atenti, pentru a le creste puterea de concentrare, voluntarii au fost rugati pur si simplu sa numere de care ori inghit atunci cand mananca. Rezultatele au fost extrem de bune, schimbarile au fost dramatice! Cei cu putere mica de concentrare si de autocontrol, dupa ce au inceput sa isi numere inghititurile, au ajuns la acelasi nivel cu cei mai constiinciosi oameni, cu cei care au autocontrolul unui sportiv de performanta, astfel au ajuns sa manance mult mai putin junk food.

Ce ziceti, incercati? Opriti televizorul si orice sursa de distragere, luati langa voi punga de chipsuri si incercati sa nu o mancati pe toata. Daca pur si simplu nu te poti opri, incepe sa numeri inghititurile si sa fii mai constient de fiecare inghititura. Rezultatele vor fi surprinzatoare ;).

Lasa un comentariu si spune-ne daca a mers!