Revista Sănătate

Uite unde se ascund bacteriile în bucătăria ta!

Deşi faci des curăţenie şi crezi că ai casa lună, află că există locuri care sunt pline de viruşi, bacterii şi microbi ce te pot îmbolnăvi grav. În bucătărie există cel puţin trei astfel de zone.

1. Chiuveta

Chiuveta este cel mai ud loc din bucătărie, favorizând astfel dezvoltarea microbilor. În plus, scurgerea acesteia este plină de resturi alimentare inclusiv bacterii periculoase precum salmonella şi E-coli. Recomandat este să dezinfectezi chiuveta o dată la câteva zile pentru a preveni îmbolnăvirile. Foloseşte o substanţă puternică cu care să freci interiorul, exteriorul bateria şi robineţii.

2. Buretele de vase

Buretele de vase ar trebui schimbat o dată pe săptămână deoarece în fibrele sale sintetice se dezvoltă bacterii şi microbi extrem de periculoşi pentru sănătate. Mulţi dintre noi credem că buretele este curat deoarece se află zilnic în contact cu detergentul de vase. Total greşit! Încearcă să păstrezi buretele uscat. Nu-l lăsa să stea în chiuvetă, în umiditate.

3. Blatul de bucătărie

Blatul de lucru este al treilea cel mai periculos obiect din bucătăria ta. Este locul în care pui pungile când vii de la cumpărături, locul în care pregăteşti ingredientele pentru mâncare. Deşi ţi se pare curat lună, află că pe blatul de lucru există viruşi, bacterii şi microbi care pot fi cu uşurinţă transferaţi pe alimente.