Revista Sănătate

Ai probleme cu vederea? Acest fruct s-a dovedit miraculos

„Datele arată că flavonoidele care se găsesc în portocale ar ajuta la prevenirea acestei boli ce duce la orbire. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care se găsesc în aproape toate fructele și legumele și care au beneficii antiinflamatoare importante pentru sistemul imunitar”, a spus profesorul Bamini Gopinath de la Universitatea din Sydney, care a condus studiul.

O portocală pe zi scade riscul de a orbi
Savanții australieni de la Westmead Institute for Medical Research au realizat un studiu în cadrul căruia au analizat datele a peste 2.800 de participanți, cu vârste mai mari de 49 de ani, pe o durată de 15 ani, precum și datele studiului Blue Mountains Eye Study, din 1992.

Cercetătorii au luat în considerare și factori precum obiceiurile de viață și bolile participanților. Astfel, au descoperit că cei care mânâncă cel puțin o portocală pe zi au un risc mai mic de degenerare maculară. Asta e o veste foarte bună, mai ales că e mai bine să te tratezi cu fructe decât cu medicamente periculoase.

„Cercetarea de față nu urmărește beneficiile vitaminelor A, C și E pentru sănătatea ochilor (cum au făcut-o altele dinaintea sa), ci pe acțiunea flavonoizilor mai sus menționați”, a explicat Bamini Gopinath de la Universitatea din Sydney și autorul studiului.
Astfel, dacă te numeri printre persoanele care petrec mult timp la birou în fața ecranelor luminoase sau chiar și în intimitatea casei tale, te poți apuca să-ți faci stocul de portocale.