Revista Sănătate

Soluția MINUNE care te scapă de călcâiele crăpate și de bătături peste noapte

În sezonul rece și nu numai, pielea are foarte mult de suferit, în special pielea de pe tălpi. Anumite afecțiuni, precum și încălțămintea neadecvată duc la deshidratarea pielii.

De obicei, pielea crăpată de pe talpă este însoțită de mâncărime, roșeață, călcâie uscate și iritații care creează disconfort.

Pielea de pe tălpi se usucă mai mult decât cea de pe restul corpului deoarece nu există nicio glandă care să secrete uleiuri pentru hidratare. Din acest motiv, crapă mult mai ușor dacă nu este hidratată corespunzător. Și atunci când te confrunți cu diabet, cu o infecție fungică sau cu probleme ale glandei tiroide vei fi mai predispus la crăparea pielii, așa că trebuie să iei măsuri suplimentare.

Pot apărea, de asemenea, dificultăți de mers, dificultăți în a petrece multe ore în picioare, mâncărimi și arsuri, iar această problemă se poate agrava.

Prima măsură pe care trebuie să o iei ca pielea de tălpi să fie mereu fină este ca zona să fie mereu uscată. Astfel, eviți apariția infecțiilor fungice care vin cu o deshidratare a pielii. Nu uita nici de zona dintre degete, să fie perfect uscată după fiecare duș. Pudra de talc este de mare ajutor pentru a păstra pielea uscată, după ce ai făcut duș.

Pentru a trata bătăturile și pielea crăpată, poți încerca niște remedii complet naturale. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Ai nevoie de trei linguri de bicarbonat de sodiu, pe care trebuie să îl pui într-un lighean cu apă călduță. Înmoaie-ți picioarele în această soluție, timp de aproximativ 30 de minute. De asemnea, poți să faci și o pastă din bicarbonat de sodiu pentru a masa bătăturile.

Un alt remediu eficient este oțetul. Înmoaie o bucată de vată în oțet și tamponează ușor bătăturile. Lasă vata cu oțet peste bătătură să acționeze peste noapte, iar dimineața freacă zona cu o piatră ponce și aplică o cremă hidratantă.