Revista Sănătate

Legătura neștiută dintre durerile menstruale și infarctul miocardic. Ce trebuie să știe femeile în acea perioadă a lunii

Știați că există o legătură între durerile menstruale și infarctul miocardic? Este vorba despre o nouă descoperire făcută recent de oamenii de știință.

Medicii au concluzionat că durerile menstruale sunt la fel de dureroase ca un infarct. Asta susține John Guillebaud, profesor al sănătății reproductive de la Universitatea din Londra.

Durerile menstruale nu au fost până acum studiate de cercetători. Dismenorea (termen clinic folosit pentru acest tip de durere) afectează o femeie din cinci în fiecare zi, avertizează ginecologii.

„Bărbații nu înțeleg și nu li se acordă atenția cuvenită. Cred că este un lucru de care trebuie să se ocupe cineva, la fel ca orice altceva în medicină”, a declarat Guillebaud.

Iată și cum poți atenua aceste dureri puternice în acea perioadă a lunii:

Femeile sunt obișnuite cu durerile menstruale, însă nu toate suportă același tip de durere. În funcție de starea generală a sănătății și de fiecare ciclu menstrual în parte, durerile pot fi mai accentuate sau mai blânde. Iată 4 plante eficiente, care combat durerile menstruale:

FENICUL

Fenicul conține fitoestrofeni, esențiali în lupta cu durerile provocate de ciclul menstrual. Fenicul este o plantă cu efecte anti-inflamatorii și antispasmodice. Puteți consuma fenicul sub formă de ceai (o linguriță de semințe de fenicul la 200 ml apă) și veți constata cum această plantă vă relaxează imediat mușchii uterului.

 

MUȘEȚELUL

Ceaiul de mușețel este și el o armă eficienă împotriva durerilor menstruale. Acesta calmează spasmele provocate în timpul ciclului menstrual și este recunoscut pentru proprietățile sale anispasmodice și anti-inflamatorii. În perioada ciclului menstruale, două căni de ceai de mușețel fierbinte pe zi fac minuni.

SCORȚIȘOARA

Scorțișoara este un ingredient extrem de important pe care trebuie să îl consumi în perioada menstruală. Și asta deoarece în timpul ciclului menstrual se pierd o serie de nutrienți esențiali pentru organism precum fierul, magneziul și calciul, nutrienți care se găsesc în scorțișoară. Beți ceai de scorțișoară o dată la 8 ore și veți constata că durerile menstruale nu mai există.

BUSUIOCUL

Cu siguranță ai busuioc în dulăpiorul cu ingrediente din bucătărie. Află că această plantă aromată nu are simplul rol de a face mâncarea mai bună, ci contribuie din plin la calmarea durerilor menstruale. Are proprietăți analgezice, fapt pentru care sunt reduse crampele din timpul ciclului. Se consumă sub formă de licoare, și anume o linguriță de busuioc la 130 ml apă fierbinte.