Revista Sănătate

Produse de îngrijire româneşti fără parabeni, silicon şi alcool

Tot mai multe persoane evită produsele cu o listă de ingrediente prea lungă şi multe chimicale şi aleg produse de îngrijire româneşti, fără ingrediente cu potenţial nociv.

Parabenii sunt conservanţi incluşi în produsele de îngrijire pentru a le prelungi perioada de valabilitate, însă anumite studii le-au legat de posiblitatea creşterii riscului de cancer la sân. Siliconul din cosmetice tinde să se acumuleze pe piele şi să crească producţia de sebum, iar alcoolul poate cauza uscăciunea pielii şi iritaţii.

În acest context, tot mai multe persoane preocupate de sănătatea personală şi a familiei se îndreaptă spre produse de îngrijire care să cureţe bine şi să hidrateze, dar să conţină cât mai puţine ingrediente agresive cu pielea şi părul. Ca răspuns la cerere, pe piaţă au apărut tot mai multe alternative de şampoane, săpunuri şi cosmetice, atât internaţionale, cât şi româneşti.

Brandul românesc Klintensiv a lansat o gamă de şampoane fără parabeni, silicon şi alcool care, datorită tensioactivilor blânzi, oferă curăţare, hidratare şi catifelare pielii capului. Şampoanele disponibile sunt: Revitalizant pentru volum, Zi de Zi pentru bărbaţi, Păr vopsit şi degradat, Anticădere şi Antimătreaţă.

În portofoliul de produse destinate curăţării pielii se mai află şi un gel de duş cu PH neutru, delicat cu pielea şi săpunuri lichide hidratante.