Revista Sănătate

Cum scapi de bărbia dublă fără să te operezi

Bărbia dublă, cunoscută în termeni populari și sub forma de gușă, poate fi printre primele semne că ai tiroida bolnavă.

În multe cazuri însă acest aspect al bărbiei este o chestiune doar de localizare a grăsimii din alimentele consumate.

După cum se știe, unii capătă volum în șold, alte persoane fac burtă dar au picioarele subțiri etc. Totul depinde de conformația, structura genetică a fiecăruia, dar și de stilul de viață abordat.

Bărbia dublă poate deveni istorie cu ajutorul anumitor metode, pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos.

1. Mestecă gumă! O să ți se pară o glumă, însă mestecatul gumei este echivalentul antrenamentului cardio pentru zona cu gușă.

Mestecatul gumei va activa sistemul digestiv și îți va menține sănătatea dinților și a gingiilor și, în plus de asta, va ascunde aspectul inestetic de gușă.

2. Masează-ți bărbia! Mulți au râs de Irina Loghin când a făcut câteva exerciții pentru față și gușă, dar acele tehnici chiar funcționează.

In cultura chineză, exercițiile banale precum ridicatul și coborâtul capului sau apăsarea cu putere a grăsimii funcționează. De fapt, aceste două metode sunt printre lecțiile de bază de la multe școli care abordează aceste probleme în China și Japonia.

3. Folosește o mască cu glicerină. Las-o să își facă treaba timp de 10 minute apoi clătește fața cu apă rece. Poți să optezi pentru masca cu glicerină de 5 ori pe săptămână. Vei spune adio bărbiei duble!