Revista Sănătate

Ce boli ascund mâncărimile vaginale

Mancarimile vaginale pot indica prezenta unor boli ale aparatului reproducator feminin, asa ca ia o foaie si noteaza ce pot spune aceste simptome despre starea ta de sanatate.

Femeile nu isi plang durerile la fel ca barbatii. Multe dintre ele sufera in tacere. Cand vine vorba de probleme de sanatate, mai ales daca acestea vizeaza zona intima, femeile prefera sa nu vorbeasca despre ele. Se trezesc tarziu ca trebuie sa viziteze medicul, iar in multe cazuri boala se afla deja intr-un stadiu avansat.

Ce boli pot anunta mancarimile vaginale
1. VAGINITA BACTERIANA

Vaginita bacteriana se manifesta in primul rand prin mancarimi in zona intima. Afectiunea se produce in momentul in care exista un dezechilibru al bacteriilor de la nivelul vaginului si se modifica PH-ul pielii. Scurgerile vaginale isi schimba mirosul si devin mai apoase decat in mod normal.

2. DERMATITA DE CONTACT

Parfumurile ori produsele de ingrijire corporala aplicate in zona pubiana pot expune vaginul la infectii severe. De asemenea, si anumiti aditivi prezenti in lubrifianti si prezervative pot cauza usturimi in zona intima.

3. BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA

De la chlamydia pana la herpesul vaginal sau gonoree, lista bolilor cu transmitere sexuala a caror simptome sunt si mancarimile si usturimile vaginale este deschisa pana la afectiuni precum SIDA.

4. PROBLEME HORMONALE

Schimbarile hormonale pot fi responsabile si ele de mancarimile din zona organului reproducator feminin. Acestea pot aparea in timpul menstruatiei, dar si in perioada sarcinii ori la menopauza. Si anticonceptionalele pot fi raspunzatoare de mancarimile vaginale.

Dupa cum poti observa, simpla piscatura pe care o simti in zona intima poate ascunde o serie de boli, unele mai grave, altele mai putin grave. Nedepistate si netratate la timp, ele iti pun in pericol sanatatea.