Revista Sănătate

Cel mai bun somnifer natural care te ajută să dormi buștean, toată noaptea. Ingredientele le ai deja în casă

În timpul verii, foarte multe persoane se confruntă cu insomnia. Din cauza căldurii, a stresului ori a unor probleme de sănătate, persoane de toate vârstele se chinuie să adoarmă și nu reușesc sub nicio formă.

Un tratament extrem de cunoscut mai ales în America de Sud promite rezolvarea aceste probleme încă din prima seară. În Europa, acest remediu nu este prea cunoscut, însă ingredientele folosite se găsesc din abundență și la noi și merită încercat.

Acest tratament natural promite o relaxare totală a organismului, precum și un somn profund și liniștit. Cei care iau medicamente pentru a dormi bine pot încerca și acest tratament, care se prepară în numai câteva minute.

Iată care sunt principalele cauze ale insomniei cronice, potrivit Huffingtonpost.com:

Durere cronică. Orice boală care îți creează discomfort îți poate întrerupe somnul. Artrita, durerea lombară, refluxul gastric, fibromialgia sunt doar câteva din bolile care te pot ține treaz noaptea. Lipsa somnului poate înrăutăți respectiva afecțiune.

Anumite medicamente. Pastilele pentru diverse boli cum ar fi banala răceală, tensiunea crescută, depresia sau astmul pot cauza insomnia. Acestea conțin cafeină sau alți stimulanți. Aceste medicamente întrerup somnul REM, blochează producția de melatonină sau afectează producția diferitelor enzime. În acest caz roagă-ți medicul să-ți prescrie alte medicamente.

Anxietate cronică sau depresie. Stresul cotidian poate fi învinovățit pentru nopțile fără somn ocazionale, însă dacă acest lucru se întâmplă foarte des înseamnă că suferi de anxietate cronică sau depresie. Conform studiilor, 80% din persoanele cu astfel de probleme au mari dificultăți cu somnul. Ori dorm prea puțin, ori prea mult.

Obiceiuri alimentare proaste. Deși nu îți propui asta, te poți trezi în situația în care îți sabotezi somnul de noapte cu diverse alimente sau băuturi, pe care le consumi înainte de culcare. Medicii recomandă să elimini cafeina din alimentație cu cel puțin șase ore înainte de a adormi. Nici alcoolul nu te ajută noaptea. Deși inițial are un efect sedativ, el te poate trezi ulterior, în cursul nopții. O masă copioasă cu puțin timp înainte de culcare poate fi și ea răspunzătoare pentru dificultatea de a adormi sau pentru arsurile de stomac din mijlocul nopții.

Boli neurologice. Oamenii cu afecțiuni neurologice ca Alzheimer, Parkinson sau atac cerebral au de asemenea probleme cu somnul. Acest lucru este cauzat de schimbările în anumite regiuni din creier sau de medicamentele folosite pentru a ține aceste boli sub control.

Alergii. Dacă te mănâncă ochii și ai nasul înfundat te poți confrunta constant cu probleme cu somnul. Conform uni studiu din 2006, afecțiunile legate de odihnă au fost corelate cu diverse alergii.

În acest caz este recomandat să respecți câteva reguli simple cum ar fi: o cameră răcoroasă, întunecoasă și liniștită; eliminarea electronicelor din dormitor; făcutul unui duș înainte de culcare și schimbatul lenjerie de pat în mod frecvent.

O altă boală legată de somn. “Sindromul picioarelor neliniștite” poate crea anumite senzații neplăcute încât bolnavii nu pot adormi ușor. Chiar dacă oamenii care suferă de această afecțiune primesc tratament medicamentos, insomnia poate continua.

Iată care este cel mai puternic somnifer natural care te va ajuta să dormi din prima zi. Ai nevoie de câteva coji de banane organice, o lingură de scoțișoară pudră, o linguriță de lavandă și un litru de ceai. Cojile de banană se spală bine, li se taie capetele și se pun într-o tigaie, unde se lasă până când se înegresc. Apoi se pun la cuptor, până se usucă.

Se recomandă consumul înainte de culcare
Se fărămițează și se pun la fiert într-un vas cu un litru de apă timp de aproximativ 15 minute. Se ia ceaiul de pe foc, se adaugă scoțișoara și apoi se lasă din nou la infuzat. Se adaugă la final un pliculeț de ceai de lavandă sau o linguriță cu flori și se lasă câteva minute acoperit, pentru a se infuza.

Se strecoară și se consumă ceaiul călduț, înainte de culcare. În aproximativ 15 minute, te vei putea odihni.