Revista Sănătate

Dieta care se ține o dată pe an, pe bază de miere

Există o cură pentru sănătate recomandată doar o dată la 12 luni. Se prepară din planta numită rostopască (uscată) și miere. Iată mai jos beneficiile acestei diete pentru organism.

Dieta cu rostopască

Ai nevoie de aproximativ 150 de grame de plantă de rostopască, dar trebuie să fie uscată și de 200 de grame de miere de albine proaspătă.

Pune rostopasca într-o cratiță și adaugă apă clocotită peste ea, aproximativ un litru. Lasă rostopasca la macerat aproximativ 12 ore.

Strecoară apoi rostopasca și amestec-o cu mierea de albine. Aceasta trebuie să fie cât mai naturală posibil, deci ar fi indicat să căutați în piață apicultori.

Păstrați siropul într-un recipient închis ermetic la frigider sau într-o debara unde e tot timpul rece.

Luați în fiecare dimineață câte o linguriță din această combinație, până când se termină.

Rostopasca este cunoscută pentru că ar trata și preveni mai multe afecțiuni. Planta are acțiune antiseptică, antibacteriană și cicatrizantă, antitumorală.

Este eficientă în combaterea spasmelor digestive. Din tinctura de rostopască se iau câte 4-5 lingurițe pe zi.

Rostopasca, plantă denumită și ”darul cerului” este excelentă și în dischinezia biliară. Un grup de specialiști români, conduși de doctorul Hrișcu A. a demonstrat că planta acționează benefic în combaterea dischineziei biliare.

Se administrează pulberea, un vârf de cuțit luat de trei ori pe zi la orele 8, 13 și 19. Timp de 30 de zile, cu zece zile pauză în mijlocul curei, acest remediu va preveni litiaza biliară.

Tot o linguriță de pulbere de rostopască pe zi pe stomacul gol vindecă migrenele sezoniere, senzația de greață, de arsuri de stomac și sensibilitatea digestivă la zgomote, mirosuri și lumină.