Revista Sănătate

Pulbere depurativă pentru gută – elimină masiv toxinele şi stimulează funcţiile renale

Guta este o boală a articulaţiilor care apare ca urmare a depunerii cristalelor de acid uric la nivelul ţesuturilor, inclusiv la nivelul articulaţiilor, provocând inflamaţie şi durere locală. Acidul uric este este rezultatul metabolizării alimentelor pe care le consumăm şi a degradării celulare. Fără tratament, acidul uric se poate depozita în organism în mai multe zone, cu o predilecţie pentru: articulaţii (artrită gutoasă); piele (tofi gutoşi); rinichi (calculi renali). Rezultate bune în terapia acestei boli se pot obţine urmând cura cu pulbere depurativă din plante, care facilitează eliminarea masivă de toxine, îmbunătăţind şi stimulând funcţiile renale, ajutând astfel la purificarea sângelui de toxine.

Pulbere depurativă pentru gută Pulberea depurativă se obţine din osul iepurelui, mătase de porumb, rădăcină de brusture, trifoi roşu. Toate plantele se găsesc în magazinele cu profil naturist. Cum se procedează Plantele se amestecă în proporţii egale (de exemplu, câte un pachet) şi se transformă în pulbere cu ajutorul râşniței electrice. Sau se foloseşte piua. Pentru a se obţine un preparat cât mai fin, amestecul se poate trece prin sită. Nu se prepară pulbere decât pentru maximum 7 – 10 zile, care va fi păstrată într-un borcan de sticlă, ermetic închis, ţinut la întuneric.

Administrare Se administrează câte 1 linguriţă de pulbere din plante, de 3 – 4 ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă cel puţin 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă. Cura durează 30 de zile, iar după o pauză de 2-3 săptămâni, se poate relua. Alte plante care dau rezultate bune în tratamentul gutei sunt: Muguri de plop Conţin salicilati, substanţe asemănătoare aspirinei, dar fără să aibă reacţiile adverse ale acesteia, care au efect antiinflamator şi reduc durerea. Totodată, mugurii de plop favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge.

♣ Se iau câte 50 de picături de tinctură, pe stomacul gol,  de 3 ori pe zi, pe o bucată de pâine. Cura durează 90 de zile. Praz şi ţelină Prazul este un diuretic puternic, antiedmatos şi reglator al tensiunii arteriale, ca de altfel, un remediu puternic în combaterea gutei şi insuficenței renale cronice. Ţelina are efecte antiiflamatoare şi antireumatice.

♣ Într-un litru de apă se fierb 1 bucată de praz mărunţit şi 1 rădăcină de ţelină (de mărime medie), timp de 10 minute. Se strecoară şi se bea cât se poate de mult din decoctul rezultat, pe parcursul zilei, neîndulcit. Cura durează 30 de zile.