Revista Sănătate

A folosit cremă depilatoare și a fost la un pas să își piardă viața: “Am crezut că o să mă prăbușesc și că o să mor”

Cremele depilatoare sunt la îndemâna oricui, pot fi aplicate acasă, motiv pentru care o mulțime de femei le folosesc pentru a scăpa de părul nedorit. O femeie în vârstă de 56 de ani a folosit cremă depilatoare și a fost la un pas să își piardă viața. Ce s-a întâmplat?

Deși persoanele care folosesc astfel de creme sunt atenționate cu privire la reacțiile adverse care pot să apară, se întâmplă de puține ori ca aceste produse să dea naștere unor alergii. Tracey-Anne Langley a crezut că își va pierde viața după ce a aplicat pe piele un astfel de produs, dezvoltând o reacție alergică foarte puternică.

A folosit cremă depilatoare și a fost la un pas să își piardă viața
Înainte de a aplica produsul pe piele, Tracey-Anne Langley a urmat indicațiile și a făcut un test pentru a vedea dacă există riscul ca ingredientele să afecteze pielea. La câteva minute de la momentul aplicării cremei depilatoare, pielea femeii s-a înroșit, iar aceasta s-a confruntat cu o senzație puternică de arsură. Mai mult decât atât, ochiul drept al lui Tracey-Anne Langley a fost afectat, iar pe fața acesteia au apărut mai multe bășici.

“Totul a fost terifiant. Am crezut că o să mă prăbușesc și că o să mor. A fost cel mai rău lucru pe care l-am simțit vreodată în viața mea. Cea mai mare frică a mea este că voi rămâne cu cicatrici.”, a spus Tracey-Anne Langley, potrivit thesun.co.uk.

La scurt timp de la apariția acestor reacții adverse, femeia s-a adresat medicului și a primit tratament, dar starea ei de sănătate a continuat să se înrăutățească. Tracey-Anne Langley s-a trezit în mijlocul nopții pentru că nu putea să respire. A sunat la ambulanță, iar după ce au consultat-o, medicii au descoperit că femeia avea o infecție bacteriană a pielii, afecțiune care îi distrugea fața.

“Au reușit să calmeze infecția și mi-au prescris medicamente, iar acum iau 11 tipuri diferite de comprimate. Când m-am trezit nu puteam respira, aveam dureri puternice în piept. A fost înspăimântător. Medicamentele pe care mi le-au prescris inițial nu au ajutat.”, a povestit femeia.