Revista Sănătate

4 trucuri simple care te ajută să slăbesti rapid și sănătos! Nu e vorba nici de restricții alimentare, nici de sport

Obținerea unei siluete perfecte se află în topul dorințelor oricarei femei. Dacă și tu îți propui să scapi de kilogramele în plus, există 4 schimbări pe care le poți face pentru a slăbi. Concediile sunt, pentru multe dintre noi, perioade de răsfăț culinar, după care organismul are nevoie de o detoxifiere completă. Curele de detoxifiere pot elimina kilogramele în exces, dar pentru ca rezultatele să fie de lungă durată este nevoie de adoptarea unui stil de viață sănătos. 4 schimbări pe care le poți face pentru a slăbi Dacă ți-ai propus să îți transformi silueta și să scapi de kilogramele în plus, trebuie să știi că nu e nevoie să apelezi la diete stricte, ci poți obține cele mai bune rezultate doar făcând anumite schimbări în rutina zilnică. Alături de o alimentație echilibrată, nutriționiștii vorbesc despre 4 trucuri care ard rapid un număr mai mare de calorii și care stimulează metabolismul.

1. Bea apă rece

Să consumi apă rece este un truc care te poate ajuta să topești rapid kilogramele în plus. Făcând acest lucru, organismul va consuma mai multă energie, ceea ce înseamnă că vei arde un număr mai mare de calorii. “La fel cum organismul consumă mai multă energie atunci când afară este frig pentru a menține temperatura corpului constantă, la fel se întâmplă și atunci când consumăm lichide și alimente reci. Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a constatat că participanții care au consumat între 6 și 8 pahare de apă rece cu gheață în fiecare zi au ars cu 100 de calorii în plus, comparativ cu cei care nu au făcut acest lucru.”, a spus nutriționistul Susie Burrell, potrivit thesun.co.uk.

2. Consumă proteine la fiecare masă Proteinele sunt pe lista alimentelor ce ar trebui consumate constant de către persoanele care își doresc să slăbească. Ele oferă senzația de sățietate, se păstrează mai mult timp în organism, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de un consum suplimentar de alimente bogate în calorii.

“În comparație cu alimente bogate în grăsimi sau carbohidrați, alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea slabă, ouăle, peștele și lactatele consumă mai multe calorii în timpul digestiei. Asta înseamnă că vei arde mai multe calorii consumând o bucată de piept de pui și o salată decât consumând un sandwich cu șuncă și cașcaval.”, a explicat Susie Burrell.

3. Înlocuiește ieșirile la restaurant cu plimbările prin parc
Dacă îți place să socializezi și să te întâlnești frecvent cu prietenii tăi, poți înlocui ieșirile la restaurant cu plimbările prin parc. Alege să îți cumperi o cafea și să o consumi în timp ce te plimbi prin parc, iar acest obicei te poate ajuta să pierzi 100 de calorii în 20 de minute.