Revista Sănătate

Trucuri practice de la bunici care încă funcționează: de ce se țin ouăle în sare și cum evităm sfărâmițarea pâinii proaspete

Cei care şi-au petrecut copilăria alături de bunici ştiu cât de importante sunt sfaturile pline de înţelepciune ale acestora. De la evitarea fărâmării pâinii, curăţarea arsurii de pe tăvi sau păstrarea ouălor proaspete, pentru fiecare problemă apărută aceştia găseau câte o soluţie. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Ştiinţa alimentaţiei: la ce temperatură se fierbe un ou perfect şi de … Există trucuri pe care le-am învăţat de la bunicii noştri, care încă funcţionează, dar care au fost cu timpul uitate.

De la îndepărtarea petelor de grăsime de pe haine, curăţatul arsurii de pe tăvi sau evitarea sfărâmiţării pâinii proaspete în momentul tăierii, bunicile au întotdeauna un truc magic, scrie BrightSide.me. Pentru a evita fărâmiţarea pâinii proaspete treceţi cuţitul prin apă clocotită Pentru a vă asigura că pâinea proaspătă nu se fărâmiţează când o taiaţi, treceţi cuţitul mai întâi prin apă clocotită. Ştergeţi lama şi tăiaţi felii netede.

Florile rezistă de două ori mai mult dacă adăugaţi o jumătate de aspirină în apă Aspirina adăugată în apă ajută la conservarea crizantemelor, garoafelor, gladiolelor şi a trandafirilor. În ceea ce priveşte narcisele, este recomandat să adăugaţi în apă un vârf de sare. Utilizează puţin oţet în cazul daliilor. Pentru a învăţa copilul să ţină un pix corect, utilizaţi un elastic Puneţi un elastic pe mână şi apoi ataşaţi un pix cu capacul îndreptat spre încheietura mâinii. Acum, rotiţi-l la 180 de grade.

Pixul va avea poziţia corectă. Îndepărtaţi petele de grăsime presărând sare pe acestea Sarea va absorbi mare parte din grăsime. Doar presăraţi, aşteptaţi şi îndepărtaţi sarea. O tavă arsă poate fi curăţată mai uşor cu apă fierbinte şi sare Puteţi curăţa cu uşurinţă chiar şi o suprafaţă arsă grasă fără detergenţi speciali. Pur şi simplu adăugaţi câteva linguri de sare în apă şi fierbeţi timp de 15-20 de minute.

Adăugaţi sare în apa în care fierbeţi ouăle pentru a împiedica scurgerea albuşului

Chiar dacă se vor crăpa, sarea va împiedica scurgerea albuşului din ouă. În plus, nu va schimba gustul acestora. Cum să menţii ouăle proaspete Pentru ca ouăle să se păstreze proaspete mai mult timp, pune-le în sare şi apoi într-un loc uscat. Cartofii ajuta la îndepărtarea iritaţiilor şi a inflamaţiei cauzate de muşcăturile de insecte Luaţi un cartof mic, spălaţi-l bine şi tăiaţi-l felii. Puneţi-l pe iritaţia provocată de insecte. Acesta reduce inflamaţia şi ajută la hidratarea rănii, scăzând timpul de vindecare.