Revista Sănătate

Doar o lingură pe zi din acest ingredient grăbește metabolismul și ”topește” până la 13 kilograme

Cea mai bună metodă să scapi de kilogramele în plus e să-ți stimulezi metabolismul. Anumite alimente și condimente au acest efect asupra metabolismului. Unul dintre acestea este cucurma sau turmericul, un condiment indian cu proprietăți antiinflamatoare uimitoare și cu o grămadă de beneficii pentru sănătate.

Oamenii de știință de la University of Medical Sciences in Iran au ales pentru un studiu, femei obeze și le-au împărțit în două grupuri. Timp de trei luni, femeile au mâncat sănătos și au redus numărul caloriilor zilnice cu 500.

Femeile din primul grup, au consumat zilnic trei grame (aprox. o lingură) de cucurmină pe zi, amestecată cu 140 grame de iaurt. Cele din al doilea grup, au consumat doar iaurt, fără să adauge cucurmă. La sfârșitul celor trei luni, femeile din primul grup au slăbit 13 kilograme, pe când cele din al doilea grup, doar patru kilograme. În plus, cele care au consumat cucrmă, au slăbit mai mult din grăsime.
Precauţii şi contraindicaţii

Folosită în cantităţi mari, cucurma poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă.

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de reparate fitoterapeutice cu turmeric.