Revista Sănătate

Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand bei ceai de patrunjel cu lamaie si miere

Folosim adesea patrunjelul ca si garnitura. Dar, acesta poate face mai mult decat sa va faca mancarea sa arate mai bine. Ceaiul de patrunjel ofera beneficii uimitoare de sanatate.!

Potential anti-cancer

Myristicina, un compus din patrunjel inhiba cresterea tumorilor pulmonare si ale stomacului. Conform unui studiu realizat recent pe soareci de laborator, myristicina din frunzele de patrunjel reduce cresterea tumorilor in stomac si la plamani.

Repararea nervilor

Neurotoxicitatea este cauza numarul unu al leziunii nervilor. Daca cumva nu stiati, neurotoxicitatea este o deteriorare a creierului sau a sistemului nervos periferic. Acesta este de obicei cauzata de otravuri facute de om, cum ar fi pesticidele sau metelele grele. Aceste otravuri afecteaza functionarea sistemului nervos, si pot chiar perturba sau ucide nervi. Nu uitati ca nervii transmit procese si informatii in creierul uman si in alte parti ale sistemului nervos. Conform unui studiu, sucul de patrunjel trateaza simptomele de neurotoxicitate. Cercetatorii au descoperit ca sucul de patrunjel imbunatateste conditia soarecilor otraviti cu admiu.

Reduce inflamatia

Inflamatia este o cauza majora a bolilor cronice cum ar fi artrita, guta si osteoartrita. Dar, patrunjelul va poate ajuta si in acest caz. Este plin de vitamina C, ceea ce inseamna ca reduce nivelul de proteina C-reactiva din corp. Aceasta proteina este un marcator de inflamatie.

Ceaiul de patrunjel

Cel mai bun mod de a va bucura de toate beneficiile patrunjelului este sa va faceti o cana mare de ceai, iar noi va vom da cea mai buna reteta!

Ingrediente:

4-5 tulpini de patrunjel (si frunze, de asemenea)

3 cani de apa

½ de lamaie

1 lingura de miere

Mod de preparare:

Puneti apa la fiert. Puneti patrunjelul intr-o cana si turnati apa peste. Tineti-l timp de 5 minute si apoi strecurati. Ceaiul este gata!