Revista Sănătate

Cum să elimini coșurile de pe brațe cu metode naturale

În perioada pubertății, coșurile mici și roșii apar foarte des, însă nici la maturitate nu suntem feriți de ele. Această problemă, care ține de obicei doar de estetică, poate fi provocată de diferiți factori. Există chiar o afecțiune a pielii ce duce la formarea unor mici umflături roșii sau coșuri. Dacă te deranjează prezența lor, citește mai departe pentru a afla cum să elimini coșurile de pe brațe cu remedii naturale.

Deși aceste umflături roșii sau coșuri nu prezintă un risc pentru sănătate, așa cum o fac alte boli de piele, în acest articol vă vom arăta diferite modalități de a le reduce aspectul. Astfel veți putea purta cu plăcere bluze sau rochii fără mânecă, odată cu venirea verii și a căldurii.

Ce provoacă apariția de coșuri pe brațe?
Aceste proeminențe mici apar acolo unde foliculii de păr au fost blocați de grăsime. Corpul produce mai multă grăsime odată cu schimbările hormonale.

Keratosis pilaris?

Dacă nu scăpați de aceste coșuri mici de pe brațe prin tratamente speciale, înseamnă că suferiți de o afecțiune numită keratosis pilaris sau piele de gâscă.

Această afecțiune provoacă apariția de vezicule prin acumularea unei proteine (keratina). În foliculii de păr se formează niște dopuri dure, ce provoacă inflamarea acestora.

Cum să elimini coșurile de pe brațe care îți provoacă neplăceri
Aceasta este o problemă des întâlnită la persoanele cu pielea uscată sau care suferă de dermatită atopică (eczemă). Se pare că această afecțiune este ereditară.

Vă recomandăm să mergeți la un dermatolog pentru a vă indica tratamentul potrivit înainte de agravarea problemei.

De ce apar coșuri pe brațe?
Aceste vezicule apar aproape întotdeauna pe brațe din cauza schimbărilor hormonale prin care fetele și femeile trec în perioada pubertății și mai târziu. Dar, și bărbații pot fi afectați.

Se spune și că alimentația poate influența apariția acestor coșuri, dar nu există încă dovezi.

Indiferent de cauză, există câteva tratamente naturiste care te ajută să scapi de aceste vezicule, fără a apela la produse cu ingrediente toxice ce pot dăuna pielii. Iată cum să elimini coșurile de pe brațe cu remedii naturale!

Cum să elimini coșurile de pe brațe
Exfoliere
Cum să elimini coșurile de pe brațe prin exfolierea cu zahăr
Exfolierea vă ajută să îndepărtați celulele moarte care se adună la suprafața pielii. Ele permit grăsimii să se acumuleze și să formeze mici coșuri.

Puteți prepara acasă un exfoliant natural folosind ingrediente sănătoase ce vă ajută să combateți această problemă.

Ingrediente
1 lingură cu miere (25 grame)
1 lingură cu zahăr (15 grame)
1 lingură cu mălai
2 linguri cu iaurt natural
Preparare

Amestecați toate ingredientele până se formează o pastă. Aplicați-o pe zonele afectate prin masaj ușor. Lăsați-o să acționeze timp de 10 minute.
După ce au trecut 10 minute, clătiți cu apă rece și aplicați o cremă emolientă, fără ulei.

Apă cu sare
Cum să elimini coșurile de pe brațe cu cele mai simple ingrediente? Folosind rețeta de mai jos cu apă și dare. Sarea este un ingredient ce contribuie la reducerea excesului sebum.

Ingrediente
½ cană cu sare de mare sau sare grunjoasă
Apă fierbinte
Preparare
Puneți jumătatea de cană cu sare de mare sau sare grunjoasă într-un vas cu apă fierbinte. Scufundați-vă brațele în vas timp de 10 minute.
Apa trebuie să fie cât mai fierbinte pentru a contribui la deschiderea porilor și la îndepărtarea excesului de sebum.
Scrub din ovăz, sare și miere
Cum să elimini coșurile de pe brațe cu sare de mare
Combinația de ovăz, sare și miere de albine contribuie la înmuierea, exfolierea și hrănirea pielii. În același timp, acest tratament îndepărtează și veziculele ce formau coșuri.

Ingrediente

3 linguri cu fulgi de ovăz (50 grame)
2 linguri cu miere de albine (50 grame)
2 linguri cu sare (30 grame)
Preparare
Amestecați toate ingredientele. Adăugați suficientă apă astfel încât să se formeze o pastă. Aplicați-o pe zonele afectate prin mișcări circulare ușoare. Lăsați să acționeze timp de 15 minute.
Pentru rezultate mai bune, repetați acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.
Argilă verde sau roz
Acest produs natural are numeroase beneficii pentru frumusețe. Argila poate fi folosită și în tratarea coșurilor inestetice de pe brațe.

Ingrediente

2-3 linguri cu pudră sau pastă de argilă verde sau roz
Preparare
Dacă este nevoie, umeziți argila până se formează o pastă. Aplicați un strat uniform pe zonele afectate de pe brațe.
Acest tratament nu trebuie aplicat de mai mult de două ori pe săptămână. Dacă abuzați, veți întrerupe procesul natural de formare al uleiului pielii.