Revista Sănătate

Uite cum poți să cultivi ceapă în casă în cofraje de ouă, fără mari bătăi de cap: Este atât de simplu! Eu așa mă bucur de ceapă proaspătă în fiecare zi!

Uite cum poți să cultivi ceapă în casă în cofraje de ouă, fără mari bătăi de cap! Este atât de simplu! Eu așa mă bucur de ceapă proaspătă în fiecare zi!

Ceapă cultivată în casă, fără mari bătăi de cap, folosind inteligent un spațiu foarte restrâns cu ajutorul cofrajelor de ouă ca și suport pentru cultură. Este o soluție pe care merită să o încercați dacă vă doriți să aveți ceapă verde proaspătă în casa.

Tehnica obținerii unei mini-culturi de ceapă în cofraje de ouă este simplă. Trebuie să vă procurați arpagicul – îl găsiți ușor în piețe, și să vă puneți deoparte unul sau două cofraje de ouă. Fie că alegeți cofraje mari – de 30 de ouă, fie ambalajele mai mici, pentru 10 ouă, cu contează, important este să puneți în fiecare spațiu puțină apă. Așezați arpagicul cu grijă în cofraje, punând de fiecare dată ”mustățile” în partea de jos, unde este umezeala.

Udați periodic cofrajele pentru a vă asigura că arpagicul are mereu umiditatea necesară pentru a dezvolta o ceapă verde frumoasă.

Dacă vreți să recoltați și ceapă crescută în casă, în cofraje se pune puțin pământ fertil, din magazinele de specialitate, care să asigure cepei necesarul nutritiv de care are nevoie.

Avantajele culturii de ceapă în cofraje de ouă este că vă cultivați singuri acest aliment, economisind spațiu și putând avea o mini-cultură de ceapă chiar pe balcon sau, de ce nu, în apartament.

Pentru zero costuri de cultură a cepei, în loc de arpagic puteți folosi capetele de la ceapa verde pe care ați cumpărat-o din piață și pe care o puteți așeza în apă.