Revista Sănătate

Cata apa trebuie sa bei zilnic pentru a pierde in greutate

Sa scapam de cateva kilograme in plus poate fi destul de dificil.

Din fericire, exista un produs extrem de simplu si la indemana tuturor care ne ajuta sa ne atingem rapid telul si sa ajungem la greutatea dorita.

Produsul despre care vorbim este nimeni altul decat APA.

Daca veti bea indeajuns de multa apa pe timpul zilei, va va scadea apetitul, veti manca mai putin si vi se va mai usura munca in batalia cu kilogramele in plus. Desigur, asta nu inseamna ca veti inceta sa aveti un stil de viata sanatos, o dieta alimentara sanatoasa si in portii mici si nu veti mai fi activi din punct de vedere fizic.

Cantitatea corecta de apa pe care o persoana trebuie sa o consume zilnic variaza in functie de gen, de nivelul de activitate si de starea de sanatate a fiecaruia. In general barbatii consuma aproximativ 13 pahare de apa pe zi, in timp ce femeile consuma numai 8. Ceea ce conteaza este faptul ca daca veti bea suficienta apa in fiecare zi va veti imbunatati digestia si va veti regla apetitul si senzatia de foame.

Daca incercati sa slabiti, se recomanda sa beti apa in cantitate proportionala cu greutatea pe care o aveti sau cu cea la care aspirati. Pentru a intelege exact, va puteti ghida dupa tabelul de mai jos:

9 Efecte Devastatoare ale Consumului Insuficient de Apa

Vi se intampla des sa va uitati la oamenii care au o silueta de invidiat si sa va intrebati care este secretul lor?

Ei bine, cantitatea de apa pe care o consuma zilnic este cheia. Veti fi absolut surprinsi de efectele pozitive pe care le poate avea consumul unui volum de apa corect in fiecare zi.

Conform studiilor, in prezent, mai mult de jumatate din populatie consuma zilnic mai putina apa decat ar trebui. De aceea multe persoane sufera de deshidratare si obezitate.

Efectele consumului insuficient de apa sunt de-a dreptul devastatoare:

1. Durerile de cap

2. Durerile de stomac si aciditate

3. Luarea in greutate

4. Constipatie

5. Cresterea apetitului cauzata mai ales de deshidratare

6. In loc sa se transforme in energie, carbohidratii consumati se depun ca grasime

7. Corpul tinde sa retina apa din cauza faptului ca nu primeste suficiente lichide. Rezultatul este cresterea in greutate si formarea vestitilor colacei in jurul abdomenului.

8. Lipsa de apa duce la incetinirea metabolismului si corpul va tinde sa se ingrase. Cand metabolismul functioneaza normal, ficatul transforma grasimea din corp in energie, dar intr-o stare de deshidratare, rinichiilor le este mai dificil sa curete sangele de toxine si ficatul se opreste din activitatea sa pentru a sustine rinichii.

9. Incetinirea sistemului digestiv. Fara suficienta apa, corpul nu poate procesa mancarea si absolut tot ce consumam se va transforma in grasime

Acum ca v-ati convins de efectele devastatoare ale cosumului insuficient de apa, mai mult ca sigur va veti apuca sa consumati mai multa apa in fiecare zi.

Dar care este cantitatea corecta de apa ce trebuie consumata in fiecare zi?

Pentru inceput este bine sa consumati 8 pahare de apa pe zi minimum. Totusi, cantitatea de apa consumata in fiecare zi trebuie sa fie proportionala cu greutatea dumneavoastra. Puteti folosi urmatorii indicatori ca sa va dati seama de cata apa trebuie sa beti in zilnic:

– Daca urina nu este transparenta, trebuie sa beti mai multa apa

– Beti cate unul sau doua pahare de apa inainte de fiecare masa

– Aprovizionati-va cu apa plata sau folositi un sistem de purificare

– Evitati sa beti bauturi carbogazoase sau sucuri de fructe din comert. Nu aduc niciun nutrient si veti lua in greutate