Revista Sănătate

Greșelile pe care le faci seara și care te îngrașă. Mare atenție la ultima dintre ele

În cazul în care te afli printre persoanele care se chinuie de ani întregi să slăbească și este într-un permanent ciclu de slăbire și de îngrășare, s-ar putea să faci niște greșeli care să ducă la aceste fluctuații. Iată care sunt greșelile care te îngrașă.

Chiar dacă pare greu de crezut, există lucruri pe care le faci înainte de a merge la somn și care contribuie la îngrășarea ta. Vestea bună este că dacă ești puțin mai atent la lucrurile pe care trebuie să le eviți, greutatea va reveni la normal imediat.

1. În primul rând, gustările de dinainte de somn sunt principalele cauze ale îngrășării. După o zi întreagă, multe persoane vor doar să se așeze în pat, să se uite la un film și să se relaxeze. Însă unii nu concep aceste lucruri fără ceva de ronțăit, ca popcorn, semințe ori cipsuri.

Iar toate aceste gustări au o mulțime de calorii la suta de grame. Acestea ajung să crească nivelul de colesterol și de insulină și afectează negativ metabolismul.

2. Lipsa de somn. Ei bine, atunci când nu ne odihnim așa cum trebuie, avem un sentiment acut de foame. Corpul produce hormonul grelină în exces, iar acest lucru stimulează apetitul și mai puțină leptină, care de obicei suprimă apetitul. Cel puțin șapte ore pe noapte ajută la o menținere a greutății.