Revista Sănătate

Cum combați retenția de apă. Soluții simple și la îndemâna tuturor

Retenția de apă afectează multe persoane, de toate vârstele. Persoanele care lucrează la birou și cele sedentare sunt cele mai predispuse la această retenție, numită în termeni medicali și edemă. Simptomele retenției de apă includ: o inflamație a picioarelor, a gleznelor, a tălpilor, dar și a palmelor.

Această situație este o situație obișnuită mai ales în cazul femeilor însărcinate și poate apărea înainte de sarcină sau în timpul ei. Însă nu este o problemă comună doar femeilor însărcinate, și alte persoane pot fi afectate de această situație. Medicii recomandă o rezolvare a acestei probleme cât mai repede, deoarece se poate agrava.

Citește și: Cum combați retenția de apă cu mătasea porumbului

Medicii au descoperit că edema poate conduce la probleme de sănătate mult mai grave, precum probleme ale inimii și chiar ale rinichilor.

Iată care sunt principalii factori care determină apariția edemei:

1. O deficiență a vitaminei B6. Această vitamină reglează cantitatea de apă din organism și asigură un echilibru a nivelului de apă. Când apare o deficiență a acestei vitamine, apare retenția de apă. Este recomandat consumul alimentelor bogate în această vitamină, precum carne de vită, semințe de floarea soarelui, ton, fistic, fructe uscate, banane, cartofi, carne de curcan și carne de pui.

2. A doua cauză care determină apariția edemelor este consumul ridicat de sare. Alimentele rafinate și prelucrate sunt bogate în sare. Se recomandă consumul sării de Himalaya în locul sării clasice și evitarea mezelurilor bogate în sare.

3. Și o deficiență a potasiului duce la edem. Acesta reglează, la rândul său, apa din organism, iar deficitul de potasiu conduce la crampe musculare, greutate în exces și spasme. Se recomandă consumul de pepene galben, pepene roșu, precum și de suplimente.

4. Magneziul insuficient din organism conduce la retenția de apă. 200 de grame de magneziu zilnic combate edemul, potrivit specialiștilor. Consumă alimente precum salate verzi, fasole verde, nuci, fructe uscate, cereale integrale, iaurt, spanac, avocado și ciocolată neagră.