Revista Sănătate

7 semne ca ai probleme de sanatate, dezvaluite de felul in care dormi

Te trezesti in toiul noptii si dai buzna la frigider? Iti schimbi des pozitia in care dormi si nu iti ajung cele 8 ore de somn recomandate de medici? Iata cateva semne ca ai probleme de sanatate.

1. Dormi 12 ore sau mai mult de 12 ore

S-ar putea sa ai o infectie in corp sau tiroida slabita. Hipotiroidismul este frecvent in randul femeilor trecute de 60 de ani, insa nici persoanele mai tinere nu sunt ferite de aceasta problema.

2. Te trezesti in fiecare dimineata la aceeasi ora, indiferent la ora la care te culci

Aici e vorba de o tulburare a ritmului circadian de somn, sustine publicatia Prevention. Persoanele care se trezesc la aceeasi ora, dimineata, dupa care isi reiau somnul sunt predispuse la depresie si oboseala cronica.

3. Te trezesti obosita in fiecare dimineata

Indiferent de cate ori dormi pe noapte, dimineata te simti mai obosita decat te-ai culcat? Tot depresia e de vina si pentru acest ‘obicei’. Peste 30 de milioane de persoane, numai in America, au aceasta problema.

4. Nu poti adormi fara televizorul pornit

5. Te trezesti brusc in timpul noptii si nu mai poti adormi deloc

Afectiunea de care s-ar putea sa suferi este sindromul picioarelor nelinistite. Aceasta afectiune este cauzata de schimbarile chimicale anormale care au loc in creierul tau. Modificarea compozitiei chimice poate duce inclusiv la un atac cerebral.

6. Te trezesti des sa dai buzna in frigider sau mergi des la baie

S-ar putea sa ai probleme cu vezica urinara sau sa fii predispusa la obezitate. Trebuie sa ai grija la alimentatia ta. A manca in timpul noptii nu este doar un capriciu.

7. Tusesti in timpul somnului

Problema tradata de acest ‘obicei’ este hipertiroidismul, adica tiroida ta este mult prea activa.