Revista Sănătate

Cum să scapi de durerile articulare folosind tătăneasă! REȚETA

Marea problemă a omenirii… articulaţiile. De buna funcţionare a articulaţiilor depinde şi calitatea vieţii fiecăruia dintre noi.

Alifia de tătăneasă se prepară din tinctura de tătăneasă, pe care fie o achiziţionăm de la magazinele de profil fie o preparam noi.

În caz de urgenţă se apelează la cea preparată gata, urmând că între timp să ne-o preparam noi. Garantat este mai bună şi mai concentrată.

Preparare:
În grăsimea fierbinte (100-150 de grăsime de porc curată fără sare) se pune o linguriţă de ceară de albine curată şi se amestecă până se dizolvă complet, după care se lasă la răcit până când amestecul are consistență semisolidă.

Adăugăm treptat tinctura de tătăneasă, amestecând energic.

Se pune atâta tinctură câtă poate grăsimea să absoarbă şi să-şi păstreze şi consistenţă de unsoare. Să nu o transformăm în apă. Deci adăugăm câte 5 picături şi amestecăm şi tot aşa până sesizăm la mâna dacă este ok.

Este foarte utilă în ulceraţii, răni, arsuri, însă de departe eficiența cea mai mare o are împotriva articulaţiilor dureroase dar și pentru refacerea lor după entorse sau luxaţii.

Persoanelor cu constituţie firavă le este indicat un masaj săptămânal cu această alifie întrucât este bună şi pentru prevenirea reumatismului (săptămânal după baie un masaj ) iar în cazul fracturilor, acest tratament accelerează refacerea ţesutului osos şi întărirea oaselor.