Revista Sănătate

Dacă ești un iubitor de banane, iată 10 lucruri pe care ti-ai dori sa le stii!

Dacă te numeri printre persoanele care consumă banane, atunci trebuie să știi câteva lucruri șocante despre acest fruct. Oricine trebuie să le cunoască.

Dacă ești iubitor de banane, trebuie să știi aceste lucruri
1. Combat depresia. Bananele sunt o sursă de triptofan, care se transformă în serotonină. Aceasta dă o stare de bine.

2. Bananele dau energie. După ce depui efort intens în timpul antrenamentului, atunci bananele îți dau un plus de energie. Două banane sunt suficiente pentru a da energia de care ai nevoie. Acestea pot fi consumate după ce faceți sport, pentru că ajută la menținerea neivelului de zahăr în organism.

3. Acest fruct combate crampele musculare. Dacă vei consuma acest fruct, atunci trebuie să știi că te va ajuta să combați crampele supărătoare. Mai ales dacă acestea apar în timp ce faci sport. Cu ajutorul acestui fruct vei scăpa și de crampele musculare apărute ăn timpul nopții.

4. Bananele sunt o sursă importantă de calciu. Astfel, au rolul de a asigura sănătatea oaselor.

5. Bananele dau o stare de bine. Se pare că persoanele care consumă banane sunt mai fericite. De asemenea, dacă vei consuma acest fruct, atunci sindromul premenstrual nu va mai fi atât de supărător ca înainte. Asta pentru că în urma consumului de banane mușhii se relaxează.

6. Bananele reduc inflamațiile. Dacă apar umflături în anumite zone ale corpului, atunci bananele le pot reduce. Un alt lucru important de știut este acela că bananele au rolul de a reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.
În plus, te ajută să slăbești.

7. Bananele sunt o sursă importantă de fier. Astfel, dacă vei consuma acest fruct, nu vei avea probleme precum anemia sau probleme legate de circulația sângelui.
8. Aceste fructe sunt o sursă importantă de potasiu. Potasiul are rolul de a reduce tensiunea arterială. În plus, datorită acestuia, sunt prevenite problemele de la nivelul rinichilor.

9. În banane se găsesc pectine. Ajută digestia și înlătură toxinele din oranism.

10. În banane se găsesc antioxidanți. Astfel, te ajută să scapi de radicalii liberi.